Ankara'da Akçaabat Rüzgari

AK Parti Yerel Yönetimler Baskanliginca Baskent Millet Bahçesi’nde gençlere yönelik düzenlenen ‘Tam Bana Göre Gençlik Festivali’nde Akçaabat Horonunu sergileyen Akçaabat Kiz-Erkek Folklor Ekibi, büyük alkis topladi.

Ankara'da Akçaabat Rüzgari
Büyüksehir Belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu yüz bin ve üzerindeki ilçe belediyelerinden 145 belediyenin katildigi Tam Bana Göre Gençlik Festivali’nde yerini alan Akçaabat Belediyesi, alanda kurdugu stantla göz doldurdu. Standi ziyaret edenler, Akçaabat’in simgesi haline gelen ve dünya sampiyonlugu olan Akçaabat Horonu ve davul zurna ile karsilandi. Ayrica ziyaretçilere Akçaabat’a ait un helvasi ve findik ikram edildi. Ziyaretçilere Akçaabat’i tanitan çesitli hediyeler de verildi.

AK Parti Yerel Yönetimler Baskanligi tarafindan düzenlenen gençlere yönelik proje yarismasinda Akçaabat Belediyesi ödül aldi. AK Parti Genel Merkezi tarafindan Belediyelerin gençler için yaptigi projeler degerlendirildi. Tüm belediyelerin ilettigi projeler arasindan Akçaabat Belediyesi’nin lise ögrencilerini ziyaret ederek onlarla gerçeklestirdigi sohbet programlarinin yer aldigi ‘Gençleri Dinliyoruz; Gençlere Deger Veriyoruz’ adli projesi ödüle layik görüldü.

Projeye dair ödülü AK Parti Genel Merkez Baskan Yardimcisi Yerel Yönetimler Baskani Mehmet Özhaseki, Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim’e takdim etti. Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim de AK Parti Genel Merkez Baskan Yardimcisi Yerel Yönetimler Baskani Mehmet Özhaseki’ye minyatür tarihi Ortamahalle Evi maketi hediye etti.

Akçaabat’in tanitimina büyük önem veren Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, firsat bulduklari her alanda ulusal ve uluslararasi tüm platformlarda Akçaabat’in tanitimina yönelik tüm organizasyonlara katilmaya gayret ettiklerini dile getirdi. Baskan Ekim, “Ankara Baskent Millet Bahçesinde bu yil ikincisi düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük gençlik festivali olan Tam Bana Göre Gençlik Festivali’ne özenle hazirlanarak katildik. Burada Akçaabat’i her yönüyle tanitan bir stant kurduk. Standimiza gelenlere yöresel lezzetlerimizi tattiriyoruz, onlara çesitli hediyeler veriyoruz. Tüm misafirperverligimiz ve güler yüzlü gönülden sohbetlerimizle tüm ziyaretçilerimizi karsiliyoruz. Festival boyunca standimizi ziyaret eden tüm vatandaslarimiz burada davul, zurna ve kemençe esliginde Akçaabat Horonu izleme imkani buluyor. Hatta horon halkasina dahil olarak birlik, beraberlik, bütünlük ve dostluk içerisinde gönüllerince eglenebiliyorlar” dedi.

Kaynak: İHA