Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçali ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nin dogusu, Iç Anadolu’nun kuzeyi (Eskisehir hariç), Karadeniz ile Konya’nin kuzeyi, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinin yerel olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor.

Yagislarin Samsun’un dogusu, Ordu, Tokat, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Ankara’nin güney, Afyonkarahisar’in dogusu ve Konya’nin kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor. Dogu Anadolu’nun güneydogusu ile Güneydogu Anadolu’nun dogusunda toz tasinimi bekleniyor.

Hava sicakliginin iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor.

Rüzgarin ise genellikle kuzey ve kuzeybati, yurdun güney ve dogu kesimlerinde güneyli yönlerden orta kuvvette; Dogu Anadolu’nun kuzeyinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina (40-70 km/saat) seklinde esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali, yer yer çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren yerel olmak üzere saganak yagisli 20

Istanbul: Parçali ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralikli saganak yagisli 21

Izmir: Az bulutlu 26

Adana: Parçali ve az bulutlu 32

Antalya: Parçali bulutlu 29

Samsun: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin dogusunda yerel olmak üzere kuvvetli olmasi bekleniyor. 20

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin ögle saatlerinden sonra yerel olmak üzere kuvvetli olmasi bekleniyor. 20

Erzurum: Parçali bulutlu 25

Diyarbakir: Az bulutlu ve açik 34
Kaynak: İHA