SGK'da Eczane Soku Devam Ediyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kayseri Il Müdürlügü tarafindan eczanelere yönelik baslatilan operasyonlarda milyonlarca liralik ilaç ele geçirildi.

SGK'da Eczane Soku Devam Ediyor
Pandemi döneminde raporlu olan hastalara yönelik çikartilan kolayliktan yararlanmaya çalisan bazi eczaneler tarafindan rapor sahibinin bilgisi olmadan ilaçlar devlete fatura edilerek, eczanelere depolanmasi ile ilgili alinan istihbari bilgi sonucu baslatilan operasyonlarda, Kayseri ve Yozgat’ta çok sayida eczaneye baskin gerçeklestirildi.

Baskin sonrasinda basta kanser hastalarinin kullandiklari raporlu ilaçlar olmak üzere kamyonlar dolusu devletten parasi alinmis çesitli türde ilaçlar ele geçirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Kayseri Il Müdürlügü ve Kayseri Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan yürütülen ortak operasyonda ele geçirilen ilaçlarin saglik kuruluslarina dagitilacagi, bahse konu eczanelerin Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlasmalarinin iptal edilecegi ögrenilirken ceza olarak da ele geçirilen ilaç bedellerinin iki kati kadar ceza kesilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA