Sinoplu Miniklerden Çevre Temizligi

Sinop’ta miniklerle birlikte sahilde çevre temizligi etkinligi düzenlendi. Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan’dan ‘fahri temizlik müfettisi’ kartiyla yetki alan çocuklar, zaman zaman büyüklerini çevreyi kirletmemeleri konusunda uyardi.

Sinoplu Miniklerden Çevre Temizligi
Sinop Kent Konseyi’ne bagli meclis üyeleri, Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan ve belediye baskan yardimcilari ile birlikte sahil boyunca çevre temizligi etkinligi düzenledi.

Çevre temizligi konusunda farkindalik olusturmayi amaçlayan etkinlikte çimenlere ve kaldirim kenarlarina birakilan çöpler toplandi. Çocuk Meclisi üyesi miniklere ise ‘fahri müfettis’ kimlik karti takilarak, yere çöp atip çevreyi kirletenleri uyarma yetkisi verildi.

Minikler zaman zaman büyüklerine çevreyi kirletmemeleri konusunda uyarilarda bulundu.

Sinop Belediye Baskani Ayhan, farkindalik olusturmayi amaçladiklarini kaydetti.

Ayhan, “Bugün burada Sinop Belediyesi Kent Konseyi, Gençlik Meclisi, Çocuk Meclisi, Kadin Meclisimizle beraberiz. Bir farkindalik olusturmaya çalisiyoruz. En güzel temizligin kirletmemek oldugu bilinciyle Sinop’ta hem küçük çapli bir temizlik kampanyasi yapacagiz, hem de bu kampanya öncesinde gençlerimize, çocuklarimiza birer yetki karti verecegiz. Fahri temizlik müfettisi kartini yakalarina asacak çocuklarimiz, onlar da büyüklerini uyaracak. ‘Daha temiz daha güzel bir çevrede yasamak istiyorum, lütfen benim yasam alanimi, oyun alanlarimi kirletmeyin’ diyerek büyükleri uyaracaklar” diye konustu.

Sabahattin Ali Etkinlik Alani’nda baslayan çevre temizligi etkinligi, sahil boyunca devam ederek Karakum mevkisinde sona erdi.
Kaynak: İHA