Kars'ta Mehteranli Kurtulus Coskusu

Kars’in düsman isgalinden kurtulusunun 102’nci yil dönümü mehteranli, halayli, türkülü ve asikli kutlandi.

Kars'ta Mehteranli Kurtulus Coskusu
Kars’in düsman isgalinden kurtulusunun 102’nci yil dönümü düzenlenen törenle kutlandi. Tören Gar Binasi önünde bulunan Kazim Karabekir Pasa ve Hükümet Konagi önünde bulunan Atatürk Aniti’na çelenklerin konulmasiyla basladi.

Hükümet Konagi önünde düzenlenen tören saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz yaptigi konusmada, “Bugün Gazi Karslilarin; ezansiz ve bayraksiz olamayacagini, esaret altinda yasayamayacagini tüm dünyaya ilan ettikleri gündür. Bugün; sanli Türk bayraginin Kars kalesine çekilmesiyle Gazi Kars’in esaret zincirlerini kirarak vatan topraginin bir parçasi oldugu gündür. Bugün; ben Türküm, Türk; esir olmaz, devletsiz, bayraksiz, ezansiz, hürriyetsiz olmaz siarini benimseyen Gazi Kars’imizin düsman isgalinden kurtulusunun 102’nci yil dönümüdür. Gazi Kars, sahip oldugu ekonomik, kültürel, siyasi, stratejik degerlerinin yani sira, tarihte üstlendigi rollerle de ülkemizin en önemli bölgelerinden biri olmustur. Kars, Birinci Dünya Savasi’nin Kuzey Kafkas cephesidir ve bu nedenle daglarinda, platolarinda, ovalarinda, her karis topraginda yüz binlerce sehidimiz yatmaktadir” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan Kars’in düsman isgalinden kurtulusunun 102’nci yil dönümü halk oyunlari gösterisiyle devam etti. Asiklarin okudugu kahramanlik siirleri ve türküleri okundu.

Programda, Kafkas ekibinin gösterisi ve 100. Yil Marsi esliginde Kafkas ekibi Vali Türker Öksüz’e Türk bayragi hediye etti.

Kurtulus etkinligi Erzurum Büyüksehir Belediyesi Mehteran Takimi’nin gösterisi ile devam etti. Program Kültür ve Turizm Müdürlügü Salonu’nda düzenlenen ’Geçmisten Günümüze 102. Yilinda Gazi Kars’in Kurtulusu’ konulu konferans ile son buldu.

Programa; Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, Garnizon Komutani Tuggeneral Hakan Tunç, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kiliç, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, Il Jandarma Komutani Albay Hidir Ayçiçek, kurum ve daire amirleri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA