Hasta Haklari Anlatildi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) 4 Eylül Kültür Merkezi’nde “Hasta Haklari: Önce Sorumluluk Sonra Hak” konulu panel gerçeklestirildi.

Hasta Haklari Anlatildi
SCÜ Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr. Ögr. Üyesi Ebrar Iliman Yaltagil, Egitim Fakültesi Dr. Ögr. Üyesi Aysel Arslan ve Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ögr. Gör. Rukiye Aslan’in is birliginde düzenlenen programa, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Rektör Danismani Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Il Saglik Müdürlügü Saglik Hizmetleri Baskani Dr. Rüstem Hasbek, dekanlar, müdürler, saglik çalisanlari, akademisyenler ve çok sayida ögrenci katildi.

Moderatörlügünü Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Alim’in yaptigi panele konusmaci olarak, Il Saglik Müdürlügü Hasta Haklari Koordinatörü Meral Yildirim, Edebiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ishak Aydemir ve Cumhuriyet Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ögretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Ebrar Iliman Yaltagil katildi.

Panelde hasta haklarinin saglik hizmetlerinde uygulanmasi, hasta haklarindaki ahlaki ve yasal durum ile hastalarin ve hasta yakinlarinin haklari hakkinda bilgi verildi.

Gerçeklestirilen panel sonrasi katilimcilara tesekkür belgesi takdim edildi.
Kaynak: İHA