ERSANDER Birinci Yasini Kutluyor

Geçtigimiz yilin Cumhuriyet Bayrami’nda, kadim sehrin kültür ve sosyal hayatina katkida bulunmak amaciyla Erzurum ortak paydasinda bulusan bir grup gönüllünün kurdugu Erzurum Kültür Sanat ve Egitim Dernegi, birinci yasini kutluyor.

ERSANDER Birinci Yasini Kutluyor
Bir yil içinde önemli etkinlik ve faaliyetlerle adindan sikça söz ettiren ERSANDER’i zirveye tasiyan ekip, bugün Müceldili Konagi’nda üyeleriyle bir araya geldi, Cumhuriyet Bayrami’ni kutladi, biri birleriyle kucaklasti ve yas günü pastasi kesti.

*Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Ergün Engin, TRT Erzurum Bölge Müdürü Ayça Alemdar ve Atatürk Üniversitesi Kurumsal Iletisim Direktörü Prof. Dr. Besim Yildirim’in yaninda Erzurum basin camiasidan gazetecilerin bulustugu sabah kahvaltisina katilan konuklara ERSANDER Baskani Ümit Gergit bilgi aktardi.

*ERSANDER Kadin Kollari Baskani Sevnur Içyar’in yaptigi takdim konusmasinin ardindan mikrofona davet edilen Baskan Gergit, sunlari söyledi:

"Sadece kültür ve sanatina degil, Erzurum’un hemen her degerine sahip çikmak amaciyla; ’Birimiz hepimiz, hepimiz Erzurum için’ sloganindan hareketle yola çiktik.

Erzurum Kültür Sanat ve Egitim Dernegi’mizin kurulusunun birinci yildönümünde bizi yalniz birakmadiginiz için hepinize giderek büyüyen ve gücüne güç katan ERSANDER ailesi adina en kalbi sükranlarimi sunuyorum.

Bir yil önce büyük bir heyecanla, özene bezene naksettigimiz ERSANDER bayraginin bugün zirvelerde dalgalandigini görüyor olmanin hakli gurur ve sevincini yasadigimizi biraz da caka satarak özellikle belirtmek istiyorum.

Kisitli imkanlarla bu kadar

Kisitli imkanlarla, gerek ulusal ve gerekse uluslararasi alanda gerçeklestirdigimiz sosyal ve kültürel faaliyetlerimizin çok daha detaylisini cumhuriyetimizin kurulusunun 100’üncü yili arefesinde hiz kesmeden, ayni sevk ve heyecanla sürdürmek istiyoruz.

Yenilikler pesindeyiz

Bunun için yenilik ve güzellikler pesindeyiz. Ses getirecek, begeni toplayacak, dikkat çekecek organizasyon ve etkinliklere imza atma gibi bir niyet içindeyiz. Hazir yeri gelmisken bir aci gerçege vurgu yapmadan geçemeyecegim...

Herkese çagrimiz var

Bir zamanlar bulundugu cografyanin en hareketli ve merkez kentiyken, simdilerde mazisini arar hale gelen Erzurum’u eski parlak günlerine kavusturma adina bizim disimizdaki dernek, cemiyet ve sosyal kuruluslarin yaninda üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumlariyla isbirligine hazir oldugumuzu en yüksek perdeden haykirarak duyurmak istiyorum...

Aradaki açigi kapatmamiz lazim

Ülkemizdeki tüm sehir ve hatta ilçelerin büyük ve amansiz bir yaris içinde oldugu gerçeginden hareketle Erzurum olarak biz de üzerimize düsenden çok daha fazlasini; aradaki açigi kapatma adina yapmamiz gerektigini dikkatlerinize sunuyor.’’
Kaynak: İHA