Yurtta Hava Durumu

Yapilan son degerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve dogu kesimlerinin parçali ve yer yer çok bulutlu, Bati Karadeniz kiyilari, Dogu Karadeniz, Edirne, Tekirdag, Istanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Adana, Osmaniye, Sivas, Ordu, Tokat, Erzincan, Tunceli ve Erzurum çevreleri ile Yozgat’in dogusu, Elazig ve Malatya’nin kuzey kesimlerinin saganak ve gök gürültülü saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin, Dogu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevrelerinde yerel kuvvetli olmasi bekleniyor.

Yurtta Hava Durumu
Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, hava sicakligi kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacak. Rüzgarin, genellikle kuzey ve kuzeybati, Dogu Anadolu’nun güneydogusu ile Güneydogu Anadolu’da güney yönlerden orta kuvvette, Güney Ege ile Bati Akdeniz’de kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali ve az bulutlu 22

Istanbul: Parçali yer yer çok bulutlu, aksam saatlerinden sonra yerel saganak yagisli 22

Izmir: Parçali ve az bulutlu 29

Adana: Parçali bulutlu, aksam saatlerinden sonra yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 32

Antalya: Az bulutlu 31

Samsun: Parçali ve çok bulutlu 20

Trabzon: Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli (Yagislarin yerel olmak üzere kuvvetli olmasi bekleniyor.) 22

Erzurum: Parçali ve çok bulutlu, yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli 23

Diyarbakir: Az bulutlu ve açik 33
Kaynak: İHA