Orlene Kasirgasi Meksika'yi Vurdu

Büyük Okyanus’ta olusan Orlene Kasirgasi, Meksika’nin Sinaloa eyaletindeki Isla del Bosque kasabasinda karaya indi.

Büyük Okyanus’ta olusan Orlene Kasirgasi, kategori 1 kasirga seviyesinde Meksika’yi vurdu. Sinaloa eyaletindeki Isla del Bosque kasabasinda karaya inen Orlene, bölgede siddetli yagislara ve firtinaya neden oldu. Yetkililer, bazi yerlesim bölgelerinde elektrik ve su kesintisi yasandigini, yikilan agaçlar nedeniyle bazi yollarin ulasima kapandigini aktararak, riskli bölgelerde yasayan 400 kisinin tahliye edildigini açikladi.

Saatteki hizi 165 kilometreyi bulan kasirganin Sinaloa, Nayarit, Durango, Jalisco ve Colima eyaletlerinde etkisini göstermesi bekleniyor.

Meksika Ulusal Sivil Koruma Koordinasyonu, Orlene Kasirgasi sebebiyle bölgedeki vatandaslarin tedbirli olmalarini ve akarsulardan geçmekten kaçinmalarini tavsiye ederken, nehir ya da göl çevresinde yasayanlarin ise su seviyesine dikkat ederek sel ve su baskini durumunda evlerini terk etmelerini istedi.

Orlene Kasirgasi’nin bölgedeki deniz ulasimini olumsuz etkilemesi sonucu Sinaloa Topolobambo Limani geçici olarak ulasima kapandi. Ayrica Sinaloa, Jalisco ve Nayarit eyaletlerinin birçok sehrinde de kasirga nedeniyle egitime ara verildi.

Kaynak: İHA