Altinova'dan Pakistan'a Yardim Eli

Altinova Kaymakamligi, Pakistan’da meydana gelen sel felaketinden etkilenen afetzedelere yardim eli uzatmak amaciyla bölgeye maddi yardimda bulundu. Kaymakamligin kampanyasina Altinova Belediyesi de destek oldu.

Altinova'dan Pakistan'a Yardim Eli
Pakistan’da 14 Haziran’dan bu yana etkili olan siddetli muson yagmurlarinin yol açtigi ve milyonlarca kisiyi evlerini terk etmek zorunda birakan sel felaketine duyarsiz kalmayan Altinova Kaymakamligi, ilçede yardim kampanyasi düzenlendi.

Sadece ilçe merkezinde, Altinova Belediyesi’nin de katkilariyla toplanan yaklasik 275 bin lira bölge halkina gönderildi.

“Kurtulus Savasi’nda yanimizdaydilar”

Pakistan Halkinin yokluk içinde olmasina ragmen Kurtulus savasinda Türk Milleti’ne yardim ettigini hatirlatan Altinova Kaymakami Regaip Ahmet Özyigit, “Pakistan’da meydana gelen sel felaketinden dolayi yüzbinlerce kisi zarar gördü. Ülke topraklarinin üçte biri sel sularinin altinda kaldi. Dost ve kardes Pakistan’in da bu günlerde yardima ihtiyaci var. Bizim onlarin yaninda oldugumuzu göstermemiz lazim. Türkiye Cumhuriyeti olarak gerek hükümetimiz gerekse de yerel yönetimler, dost ve kardes ülke Pakistan’in yasadigi bu soruna kayitsiz kalmadik. Bu zor günlerinde Pakistanli kardeslerimizin yaninda oluyoruz. Allah, bu tür afetlerden herkesi korusun. Tüm Pakistan halkina geçmis olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Kaynak: İHA