Basaksehir'de Ikinci 'Ketem' Açiliyor

Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, Bahçesehir 2. Kisim Mahallesi’nde hizmete açilacak Kanserde Erken Teshis, Tarama ve Egitim Merkezi (KETEM)’e iliskin bilgi verdi. Kanserle mücadelede erken taninin hayati öneme sahip oldugu belirten Baskan Yasin Kartoglu, “Hastaligin önüne geçmekte KETEM büyük öneme sahip” dedi.

Basaksehir'de Ikinci 'Ketem' Açiliyor
Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi, Basaksehir Devlet Hastanesi, semt poliklinikleri ve aile sagligi merkezleri ile sagligin merkezi haline gelen ilçede, kanserle mücadelede hayati öneme sahip Kanserde Erken Teshis, Tarama ve Egitim Merkezi’nin sayisi artiriliyor.

“KETEM büyük öneme sahip”

Basaksehirli kadinlara Kayasehir’de hizmet veren KETEM’in ikinci merkezi Bahçesehir 2. Kisim Mahallesi’ne açiliyor. Merkezi çok önemsediklerini ifade eden Baskan Kartoglu, “Çagimizin en büyük hastaliklarindan biri de kanser. Hastalikla mücadelede erken tani ve teshis, hayati öneme sahip. Hastaligin önüne geçmek için çalisma yürüten KETEM’ler büyük öneme sahip. Basaksehir Ilçe Saglik Müdürlügü tarafindan hizmet verecek bu merkezlerde, tarama imkânlarindan faydalanabilir, danismanlik ve egitim faaliyetlerinden yararlanabilirsiniz.” seklinde konustu.

“Erken tani hayat kurtariyor”

Erken tani ile hastaligin tedavi sürecinin degistigini belirten Baskan Kartoglu, “Erken tani ile hastanin tedavi süreci degisecek, ileri seviyedeki tedavi maliyetlerinin de önüne geçilecek. KETEM’lerde yapilan testler ile rahim agzi kanseri, meme kanseri ve kolon kanserinde erken tani imkâni saglanacak. Hayati öneme sahip olan bu testleri düzenli olarak yaptirmayi ihmal etmeyelim. Kanserde farkindalik olusturmak için 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkindalik Ayi kapsaminda Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’ndeki uzmanlarimiz esliginde komsularimiza ve belediye personelimize seminer düzenledik. Erken teshis ve tedavi süreçleri hakkinda bilgilendirmelerde bulunduk” seklinde konustu.

Kaynak: İHA