'Babayigitler' Togg'u Degerlendirdi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açilisi yapilan Togg Gemlik Kampüsü’nde ‘Babayigitler’ olarak anilan proje ortaklari yerli otomobili ve gelecegini degerlendirdi.

'Babayigitler' Togg'u Degerlendirdi
Togg’un proje ortaklari Gemlik Kampüsü’nün açilisinin ardindan bir toplanti düzenledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Zorlu, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Özilhan, Tosyali Holding Yönetim Kurulu Baskani Fuat Tosyali ve Turkcell A.S Yönetim Kurulu Baskani Bülent Aksu’nun katildigi toplantida ortaklasa iyi bir is çiktigini vurguladi.

TOBB Baskani Hisarciklioglu Türkiye’de bir ilki denediklerini dile getirerek, "2017’de basladigimiz süreçte bugün, belli bir noktaya gelmis olmaktan dolayi ortaklar olarak çok mutluyuz. Türkiye’de bir ilki denedik. Sanayi sirketlerinde böyle çoklu ortaklik, hepsi de kendi alaninda dev olan arkadaslarimiz. Bu arkadaslarimiz projeye inandilar. Bastan beri yilmadan 5 senedir bu zorluklara ragmen yilmadan devam ettiler. Kendilerine tesekkür ediyorum. Togg, nasil ki Türkiye’nin ilk arabasiysa, her seyi bize ait olan bir arabaysa, bu ortaklik da Türkiye’de diger sirketlerimize bir rol model olur diyorum. Paylasarak, birlikte, hepimiz birbirimizden güç alarak, hepimiz birbirimizin eksik oldugu tarafi tamamlayarak, bu ortaklikta bir basariya ulastik. Bu birliktelik rahmeti de getirdi. Yakinda insallah satista da hep beraber bunu görecegiz" diye konustu.

Togg Ceo’su Gürcan Karakas, her markanin önce kendi memleketinde ve ülkesinde basarili olmasina inandiklarini belirterek, “Mart ayinin sonunda trafige çikmaya basladiktan sonra kendimize 15-18 ay süre veriyoruz. Bu basarimizi ispatladiktan sonra da yurt disinda özellikle Avrupa’da hangi ülkelere gidecegimizin önceliklerinin belirlenmesiyle beraber simdiden çalismalara basladik. Yakin zamanda da açiklariz ama su an için çok erken. Servis hizmetini de dogrudan biz vermek istiyoruz. Çünkü söyle düsünün. Olayin sadece bir servis boyutu yok. Dolayisiyla bizim ülkemizde 7 ayri bölgede 20’ye yakin servis noktamizla arti mobil servis araçlarimizla biz bu hizmeti verecegiz" ifadelerini kullandi.

“Savunma sanayinde çok güzel sürprizlerimiz var”

Fuat Tosyali da geçen sene BMC’yi satin alarak tasit endüstrisine girdiklerini belirterek, “Kaderin cilvesidir ki, Togg ilk kurulurken israrla bu yatirima girmem teklif edilmisti. Ben, ’Biz demir-çelik üreticisiyiz. Tasit endüstrisi bize uzak’ deyip uzak durmustum ama demek ki bu ani yasamak varmis. Içimden hep bunu düsünüyorum. Tabi bu ani yasamak, muazzam bir eserle karsinizda olmak, ayrica da, yine milli tankimizi insallah gelecek yil üretip, hizmete verecegiz. Bununla beraber yine savunma sanayinde çok güzel sürprizlerimiz var. Büyük yatirimlarimiz var. Sessiz sedasiz bunlari kuvvetlerimizin hizmetine veriyoruz” dedi.

Ahmet Zorlu ise projeye katildiklarini için çok mutlu olduklarini belirtti.

5 sene önce projeye evet denilmese bugün geç kalmis olacaginin altini çizen Zorlu, “Iyi ki bu projeye baslamisiz. 2 senede ‘Babayigitler’ böyle bir tesisi kurdu. O yüzden mutluyum” ifadelerini kullandi.

Tuncay Özilhan, elektrik araca inandiklarini ifade ederek, “Inandigimiz bir proje. Elektrikli araç oldugu için biz Anadolu Grubu olarak inaniyoruz ve ’elektrikli projeyse variz’ dedik ve neticesinde de elektrikli proje olarak gelistirilmesine karar verildi.

Bu degisimin, dönüsümün basindayiz. Elektrikli araçlarin çok önemli avantajlari olduguna inaniyoruz. Sifirdan baslayan bir elektrikli aracin çok da basarili olacagina inaniyorum. Insallah daha yeni basladik bu ise. Bundan sonra bize çok daha zor bir dönem basliyor. Üretmek, satmak, yaymak, markayi tanitmak, ihracat yapmak bunlarin hepsi zor isler. Önce Türkiye’de basarili olmaliyiz” dedi.



"Togg, milletçe beraber oldugumuzda ne gibi isler basarabilecegimizin önemli bir göstergesi"

Bülent Aksu da, yerli ve milli bir hayalin dogusuna sahitlik ettiklerini belirterek, bu projede heyecanli oldugunu anlatti. Aksu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Togg, milletçe beraber oldugumuzda ne gibi isler basarabilecegimizin önemli bir göstergesi. Türkiye’nin Turkcell’i önemli bir teknoloji sirketi. Binlerce Ar-Ge çalisanimiz var. Ayni zamanda Türkiye’de en fazla patent alan sirketlerden bir tanesiyiz. Hep bu projenin basinda Turkcell ’niye hissedar’ diye tartisilirken emobilite ekosisteminin devreye girmesi, ekosistemi ve elektrikli araçlarla beraber aslinda Turkcell’in hissedarligi sorgulanmaktan çikti. Çünkü artik otomobil endüstrisi bir emobilite ekosistemine döndü."
Kaynak: İHA