Yasli Adamin Tarifsiz Mutlulugu

Bolu’da esinin terk ettigi 81 yasindaki adamin çocuklariyla birlikte zor sartlar altinda yasadigi virana ev, hayirseverler tarafindan yikilarak yeniden yaptirildi. 6 ay sonra yeni evlerine yerlesen Yalçin ve çocuklarinin mutlulugu gözlerinden okundu.

Yasli Adamin Tarifsiz Mutlulugu
Bolu merkeze bagli Yakabayat köyünde esi terk ettikten sonra 9 ve 11 yaslarindaki iki çocuguyla birlikte yikilmak üzere olan evde yasayan Halit Yalçin’in (81) yüzü hayirseverler sayesinde güldü. Köy muhtari Ibrahim Metyar, aileye yardim saglanmasi için durumu Köroglu Gençlik Teskilati Baskani Mahmut Alan’a iletti. Muhtarin daveti üzerine köye giden Alan, Yalçin ailesinin yasadigi evin fotograflarini çekerek sosyal medya hesaplarindan yayinladi ve yardimseverlere çagrida bulundu. Alan’in çagrisiyla hayirsever bir müteahhit, birlikte çalistigi is adamlariyla birlikte evi yikarak yenisini yapmak istedigini belirtti.

Is makineleriyle evin yikim islemi baslatildiktan sonra Yalçin ve 2 çocugu yeni evleri yapilana kadar baska bir eve yerlestirildi.

6 ay sonra yeni evlerine yerlestiler

Halit Yalçin ve çocuklari, hayirseverler tarafindan yaptirilan ve içerisi düzenlenen evlerine 6 ay sonra kavustu. Kötü sartlarda yasadiklari evin yerinde yeni bir ev bulan Yalçin ailesinin mutluluklari gözlerinden okundu. Yardimci olanlara tesekkür eden Halit Yalçin, "Bir basladilar. 1 ayda evin disi bitti. Parça parça da digerleri tamamlandi. Devletimden ve milletimden Allah razi olsun" dedi.

Aileyi yeni evlerinde ziyaret eden Köroglu Gençlik Teskilati Baskani Mahmut Alan ise, "Evi gördügümüzde çok üzüldük. Ben de sosyal medya hesabimdan paylastim. Daha sonra bir müteahhit ile arkadaslari evi yaptirmak istediklerini söylediler. Evi yiktik ve 4 aylik sürede bitirildi. Evin mobilyasi, perdesi, betonu hepsi bir esnafimiz tarafindan karsilandi" diye konustu.

Kaynak: İHA