SAHA EXPO Birçok Ülkenin Katilimiyla Devam Ediyor

Türk savunma sanayinin en önemli ürünlerinin yer aldigi SAHA EXPO 2022 Savunma Havacilik ve Uzay Sanayi Fuari, yerli ve yabanci çok sayida firmanin katilimiyla devam ediyor.

SAHA EXPO Birçok Ülkenin Katilimiyla Devam Ediyor
Türkiye’nin yani sira farkli ülkelerden de fuara katilimlar saglaniyor. Katar Savunma Bakanligi bünyesinde bulunan Barzan Holdings’in Baskan Yardimcisi ve Stratejik Satin Alma Direktörü Abdullah Al Khater, SAHA Expo’nun çok önemli oldugunu ve bu yüzden katilim sagladiklarini ifade ederek, "Katar ile Türkiye savunma sektörü arasindaki isbirligi hiç bitmeyecek Çünkü Katar ile Türk sirketleri savunma sanayi isbirligi ile birlikte beraber büyüyor" dedi.



"Türkiye’den savunma alaninda ürün satin aliyoruz"

Türkiye ile birçok alanda çalismalar yaptiklarini belirten Al Khater, "Katar’da savunma ve güvenlik alaninda faaliyet gösteren ilk sirket olma özelligini tasiyoruz. Öncesinde savunma sektöründe faaliyet gösteren hiçbir sirket yoktu. Mühimmat, askeri tekstil, savunma sanayi alaninda faaliyet gösteren, silah üreten birimlerimiz var. Firmamiz, Savunma Bakanligi için temel ihtiyaçlari üretiyor. Temel mühimmat, küçük kalibre mühimmat, silah, tüfek gibi ve ayni zamanda insansiz sistemler için de çalismalari sürdürüyoruz. Amacimiz tüm gereksinimleri yerel olarak üretebilmek. Hem yatirim faaliyetlerimiz var, hem de stratejik satin alma alaninda da isbirligimiz var. Aselsan, Havelsan gibi önemli markalarla çalisiyoruz. Türkiye’den savunma alaninda ürün satin aliyoruz. Katar ile Türkiye arasindaki güçlü iliskiler aslinda bizim de büyümemize katki sagliyor. Su an hala çesitli Türk sirketleriyle görüsme içerisindeyiz. Burada önemli firsatlar görüyoruz ve hep burada büyüme ile ilerleyecegiz" diye konustu.

Fuar, sadece 28 Ekim’de halka açik olacak.
Kaynak: İHA