Modifiyeli Araçlara Ceza Yagdi

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde, egzozlarinda, sasi ve isik donanimlari ile lastik ebatlarinda mevzuata aykiri degisiklik yapilan araçlara yönelik denetimlerde 7 modifiyeli otomobil trafikten men edilirken çogu ehliyetsiz olan sürücülere de toplam 102 bin lira ceza uygulandi.

Modifiyeli Araçlara Ceza Yagdi
Elbistan Ilçe Emniyet Müdürlügü, son zamanlarda gerek CIMER ve 112 Acil Servis hatti araciligiyla gelen sikayetler üzerine; özellikle eski model araçlarin kaportalarinda, egzozlarinda, isik donanimlari ve lastik ebatlarinda kurallara aykiri sekilde degisiklik yapilan modifiyeli araçlara yönelik denetimlerini siklastirdi.

Trafik Denetleme Büro Amirligi koordinesinde; trafik kurallarini hiçe sayarak vatandaslarin ve diger sürücülerin can güvenligini tehdit eden, drift ve makas atarak ilerleyen ayni zamanda da çevredekileri rahatsiz edecek derece gürültü çikaran modifiyeli araçlar için sehrin birçok bölgesinde kontrol noktasi olusturuldu. Ilçenin giris ve çikislari da dahil olmak üzere çok sayida noktada resmi ve sivil ekipler görev aldi.

Polis ekiplerince durdurulan modifiyeli araçlar, mevzuat dogrultusunda sumüllü bir denetimden geçirildi. Araç üzerine sonradan eklenen abarti egzozlar basta olmak üzere yasal olmayan aksesuarlar söktürüldü. Denetimlerde; sasi donaniminda degisiklik yapilarak ‘basik’ olarak adlandirilan duruma getirilen 7 otomobil, trafikten men edilerek otoparka çekildi. Ayrica, ehliyetsiz olarak direksiyona geçen 16 modifiyeli araç sürücüsüne cezai islem uygulandi. Denetimler sonrasinda kurallari ihlal eden araçlara da ilgili maddelerden ceza kesildi. Denetimler sonucunda kesilen ceza miktari ise toplam 102 bin 864 lira oldu.

Elbistan Ilçe Emniyet Müdürü Hakan Kirilmaz, bu yöndeki denetim ve uygulamalarin araliksiz olarak sürecegini söyledi.



Kirilmaz, modifiyeli olarak adlandirilan araçlarin, sehrin huzurunu bozmasina ve diger sürücüler ile yayalarin can ve mal güvenligini tehlikeye düsürmesine izin vermeyeceklerini vurguladi.

Bu konu ile ilgili yogun sikâyetler olduguna dikkat çeken Kirilmaz: “Ilçe genelinde modifiyeli araçlar ile abarti egzozlu araçlar üzerinde denetimlerimizi siklastirdik. Trafik basta olmak üzere tüm ekiplerimiz bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Özellikle modifiyeli araçlar olmak üzere sehir içi trafigin düzenlenmesinde üzerimize düseni en iyi sekilde yerine getirecegiz. Vatandasin huzurunu, can ve mal güvenligini saglamak için tavizsiz sekilde denetimlerimizi sürdürecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA