Makyajda Sonbahar Modasi

Makyaj uygulamalari kadinlarin ilgisini toplarken uzmanlar bu yilin sonbahar makyajinda 1950’lilerin etkisinin görülecegine dikkat çekiyor.

Makyaj uygulamalari kadinlarin ilgisini toplarken uzmanlar bu yilin sonbahar makyajinda 1950’lilerin etkisinin görülecegine dikkat çekiyor. Kalici makyaj, uygulamalarindan makyaj trendlerine birçok kadin sektörü yakindan takip ederken Make-Up Artist ve Kas Uzmani Neslihan Özkurt, 2022 sonbaharina iliskin makyaj tüyolari verdi. Özkurt, “Kalici makyaj; renkli pigmentlerden olusan dogal su bazli boyanin, cildimizin üst derisi (epidermis) olan bölgesine asilanmasidir. Kaslarinda biçim bozuklugu, seyrelme ya da tamamen dökülme sorunu yasayanlar, dudak sinirlarinda asimetri sorunu olan kisiler, dudak çevresinde pigment kaybi problemi olanlar kalici makyaj için uygun olabilecek kisilerdir. Kalici makyaj uygulamasinin ömrü cilt tipine göre farklilik gösterir. 2022 yilinda 1960’lar modasi firtinasi dinerken 1950’lilerin etkisi yavas yavas kendisini göstermeye basladi.

Kadinlar bir yil önce oldugu gibi isiltili gözleri kullanmaya devam etmek istiyor“ dedi.

Neslihan Özkurt, “Göz kapaklarinin çevresinde mücevherlerin, çogunlukla incilerin oldugunu ifade ederek “ Göz kapaklarina ve kemigine dayanan renkli eyeliner görünümüyle kadinlar göz makyajini ön plana çikariyor. Bolca maskara sürmeyi öneriyorum. Yüzün diger bölgelerini oldukça sade birakarak göze ve dudaklara dikkat çekmeye çalisilacak. Dudaklarda bordo ve sarap tonlari yerini en çarpici, en belirgin kirmizi tonlarina birakacak. Parlak ruj ve parlaticilar en vazgeçilmezimiz olacak. Kaslara gelirsek eger 2022 ’deki gibi kas sekli dogal ve kalin modasini korumaya devam edecek" diye konustu.

Kaynak: İHA