Kars'ta Yaglik Ayçiçegi Hasadi Basladi

Kars’ta yaklasik 2 bin 60 dekar alanda ekimini gerçeklestirilen yaglik ayçiçeginin hasadi basladi. Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, biçerdöverle ayçiçegi hasadi yapti.

Kars'ta Yaglik Ayçiçegi Hasadi Basladi
Kars’ta Selim ve Arpaçay bölgesinde 2 bin 60 dekar alanda ekimi yapilan yaglik ayçiçegi, çiftçinin yüzünü güldürdü. Beklenenin üzerinde verim alan çiftçi, ilk kez ekimini gerçeklestirdigi ayçiçegini önümüzdeki yillarda daha fazla ekmenin hesabini yapiyor.

Kars’in Selim ilçesinde "Selim Güne Bakiyor" Projesi çerçevesinde ayçiçegi yetistiriciligine yönlendirmek amaciyla ekimi yapilan ayçiçegi tarlarinin Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz’ün katilimiyla hasadi yapildi. Biçerdövere binerek ayçiçegi hasadi yapan Öksüz, gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “Biz 2022 yilinda Hem Selim ilçemizde, Selim ilçemizde agirlikli olmak üzere, merkezde ve Arpaçay ilçemizde yaklasik 2 bin 60 dekar alanda ayçiçegi üretimi gerçeklestirdik. Bunun bin 260 dekari Selim ilçesinde, geldik gördük ki hasatta verim gayet güzel, bundan dolayi çok mutlu olduk. Arkadaslarimiz 350-400 kilo dekar da üretimden bahsediyorlar. Bu çok önemli bir miktar, önemli bir sayi insallah umuyoruz ki çiftçimiz kazanacak” dedi.

“Kars’ta ayçiçegi havza bazli desteklemeye alindi”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in karariyla ayçiçeginin havza bazli desteklemeye alindigini ifade eden Öksüz, “Biliyorsunuz bir süre önce Cumhurbaskanimizin karariyla ayçiçegi havza bazli desteklenmeye alindi. Yani kilogram da 50 kurus daha destek alacak çiftçilerimiz, bu da bizim için çok sevindirici, elbette hem Cumhurbaskanimiza, hem de Tarim ve Orman Bakanimiza durumu arz etmistik. Sag olsunlar onlarin destekleriyle ayçiçegi havza bazli desteklemeye alindi. Bu da bizim için önemli bir kazançtir” diye konustu.

Kaynak: İHA