Gözütok 'Biz Devletimizin Tebasiyiz'

Kayseri Kamu Müteahhitleri Dernegi (KAYMÜDER) Baskani Göker Gözütok, kamu müteahhitlerinin sorunlarini devletin çözecegini söyleyerek, “Biz devletimizin tebasiyiz” dedi.

Gözütok 'Biz Devletimizin Tebasiyiz'
KAYMÜDER Baskani Göker Gözütok, gündeme iliskin yaptigi açiklamada, kamu müteahhitlerinin sorunlarini dile getirdi. Kamu müteahhitlerinin sikintilarinin kimsenin çözmedigini söyleyerek, “Bizim sikintilarimizi birçok kisi çözmeye yanasmiyor. “Kazandiklarina saysinlar” diye siyasilerde söylem varmis. Bu isi yapanlarin bir çogu mimar ve mühendis. Bu isi ilk defa yapan birine “10 TL vereyim ama 50 TL harca” diyorsunuz. Toplum olarak kazandigimiza sayalim. Ülkece dar bir bogazdan geçiyoruz. Bunu söyleyen vatandas, siyasi kim varsa. Sen bu zamana kadar kazandiginin neresini birakiyorsun. Fedakarligi beraber yapalim. Ülkemizin ihtiyaci varsa varlik vergisi gelsin. Biz “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” Kampanyasina da bagista bulunmustuk. Biz zaten devletimizin yanindayiz. Biz “bu piyasa kosullarinda zarar etmeyelim”, “bizim kârimiza dokunulmasin” demiyoruz. Kaldirabildigimiz isleri çogu arkadasimiz zarar ederek yapti. Biz de yaptik. Bizim simdiye kadar kaldirabilecegimiz zararlar oldu. Biz oralarda kazandigimiza saydik aslinda. Sektöre söylenen “senin batman gerekiyor” gibi bir sey. Bu sektörün hiçbir kabahati olmadigi halde, projelerde biz fazla çikartmadik. Bunun miktarini da, isini de dogru hesapladik ve altina cüzi bir kar koyduk. Bu kara göre fiyat verdik ama ortada ne 10 TL kaldi ne de 100 TL. 10 TL oldu 100 TL. Bunu kaldirabilirseniz yaparsiniz. Kaldiramazsaniz yapamazsiniz, “canimi mi alacaksiniz” dersiniz. Devlette böyle bir yaklasim varsa bir kampanya yapilsin ve herkes kazandigina saysin. Biz çiftçiye veya asgari ücretliye “kazandiginiza sayin” diyebilir miyiz. biz herkesin sartlarini iyilestirmek için ve dünden daha iyi olmak için variz. Biz bu gidisattan memnun degiliz. Biz bir senlik havasinda, rekabet havasinda olmak istiyoruz. Biz hem kazanmayi hem de devletimize kazandirmayi istiyoruz. Rekabet olmamasindan bizde, kurumlardan da rahatsiz” ifadelerini kullandi.

“Biz devletimizin tebasiyiz” diyen Gözütok, “Arka arkaya 2 kere çikip da ihalesine girilmeyen, teklif verilmeyen isler var. Bunlari belediyeler kendi personelleriyle mi yapacaklar. Devlet, insaat kurumu kurup mu yapacak yada yeniden müteahhitler yeserip yapacak. Tüm yetki devletimizin elinde. Biz devletimizin tebasiyiz. Bu yaklasiminda yanlis oldugunu söylemek zorundayiz. Lütfen yapamadiginiz ihalelerin önünde de poz verin. Bitiremediginiz islerin önünde fotograf çektirin. Belediye baskanlarinin görevleri sadece basardiklari islerin önünde fotograf çekinmek degildir” seklinde konustu.

Gözütok ayrica, “Suçu günahi olmayan, müteahhitlerin çocuklarinin da babalarini bu zor durumda görmemeye ve sikinti içerisinde olamamalarina ihtiyaçlari var. O babalarinda o okullari yapmaya oradan evlerine ekmek götürmeye ihtiyaci var. Bu sorunu çözecek siyasilere de ihtiyacimiz var. Bizim birlik beraberlige ihtiyacimiz var. Belki o kesim agliyor diye daireye para verirken zorumuza gidiyor. Ondan dolayi da müteahhitlere kinleniyoruz. Bizim de ekmek yedigimiz sirada içinden iplik çikabiliyor. ‘Biz firincilar ölsün’ demiyoruz. Biraz empatiye ihtiyacimiz var. Isin özü hakliyi savunmaya ihtiyacimiz var. Yani hamasetle bakmamamiz lazim. Biz bundan sonra açiklayacagiz. Nerede ne kadar ihale olmuyor. Nereyi yapamadiniz. Bizde onlari açiklayacagiz. Yapilan bu zulmün sonucunu Allah bir kaza, bela vermezse açiklayacagiz. Bu insanlari neden bu hale getiriyorsunuz? Bu adamlarin hakkini verinde herkes bir an önce isine gücüne baksin. Büyük Türkiye insasi diyoruz. Bunlari yapalim, üretelim. Bu zararin neresinden dönülse kardir. Bu uzadikça sikinti veriyor” dedi.

Kaynak: İHA