GAÜN'de Kitap Imza Söleni

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Ilahiyat Fakültesi tarafindan düzenlenen ’’Kitap Imza Söleni’’inde akademisyenler ögrencilerle bir araya gelerek kitaplarini imzaladi.

GAÜN'de Kitap Imza Söleni
GAÜN Ilahiyat Fakültesi önünde gerçeklesen etkinlikte konusan Dr. Mehmet Akbas bu etkinlikle ögrencileri okumaya tesvik etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Prof. Dr. Akbas, “Kutsal Kitabimiz Kur’an-i Kerim’in ilk emri ‘Ikra’ yani ‘Oku’ diye basliyor. Okumanin ne kadar önemli oldugunu buradan anliyor ve önemsiyoruz. Ögrencilerimize kitaplari sevdirmek için böyle bir etkinlik gerçeklestiriyoruz. Daha öncede yaptik bundan sonra da geleneksellestirmeyi hedefliyoruz” seklinde konustu.

Azez Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mahmut Çinar ise böyle bir sölen yapmalarindaki amaçlarinin okumaya dikkat çekmek, gençleri okumaya tesvik etmek oldugunu belirterek, “Okuma aliskinliklari dijitallesmeyle beraber azaldi. Bilgisayar, tablet ve telefon gibi elektronik cihazlarda okumlar tam olarak yapilmiyor, metinlerin bir kismi okunuyor. Bu nedenle okumaya biraz daha önem vermemiz ve tesvik etmemiz lazim. Kitap okunmaya baslandiginda muhakkak kitabin bitilmesi lazim. Daha donanimli bir birey olmak için muhakkak gün içerisinde okuma yapmak gerekiyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA