ERÜ'de 'Tevfik Ileri'yi Anlamak' Programi Düzenlendi

Kayseri Valiligi, Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafindan “Tevfik Ileri’yi Anlamak” konulu program düzenlendi.

ERÜ'de 'Tevfik Ileri'yi Anlamak' Programi Düzenlendi


Sabanci Kültür Sitesi’nde gerçeklestirilen etkinlige; Vali Gökmen Çiçek, Cumhuriyet Bassavcisi Habib Korkmaz, AK Parti Genel Baskan Danismani Prof. Dr. Yasin Aktay, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, Il Müdürleri ile çok sayida akademisyen ile ögrenciler katildi.

Etkinligin açilisinda konusan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, “Tevfik Ileri’yi ben ülkesi için milliyetçi duygularla, vatanseverligiyle ve bulundugu görevlerde her zaman ülke menfaatlerini kendi menfaatlerinin üzerinde tutmus, Milli Egitimin temel bir ilke olarak yayginlasmasinda katkilar ortaya koymus degerli bir siyaset insani degerli bir büyügümüz olarak huzurlarinizda saygiyla anmak istiyorum. 1960 darbesi ile maalesef idam cezasina çarptirilmis olup sonrasinda müebbet hapis olarak cezasinin onanmasina karar veriliyor. Ve son günlerinde de Kayseri Cezaevinde geçirdigi hastalik sonucunda hakkin rahmetine kavusuyor. Erciyes Üniversitesi olarak sadece bilimin teknolojinin AR-GE’nin faaliyet olarak ortaya konuldugu bir üniversite olmanin disinda özellikle velilerimizden teslim aldigimiz gençlerimizin egitim ögretim boyutuyla hem vatansever hem de milli duygular içerisinde yetismis ve bu konularda da eksik kalmamalari için gerçekten onlarin donanimli olarak hayata hazirlamayi da kendine görev edinmis bir yüksekögretim kurumu olarak da devam ettigimizi ve kendimize böyle bir görev üstlendigimizi de ifade etmek istiyorum” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan etkinlikte panele geçildi. Panelde Cumhurbaskani Basdanismani Sosyolog Prof. Dr. Yasin Aktay ve Avukat Fikri Akyüz tarafindan “Hukukta ve Sosyolojide Tevfik Ileri’yi Anlamak”, Ordu Milletvekili Metin Gündogdu, Gazeteciler Ferhat Ünlü ve Ceyhun Bozkurt tarafindan “Siyasette Tevfik Ileri’yi Anlamak” konularindan sunum gerçeklestirdiler. Panelin ardindan Solist Rana Nur Kara tarafindan müzik dinletisinin düzenlendigi etkinlikte ayrica Sair Ibrahim Sadri tarafindan “Elli Kelimelik Mektuplar” adli siir dinletisi gerçeklestirildi.

Etkinlik, plaket töreninin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA