'Düsünce Ekseni' Programi Mete Yarar'in Katilimiyla Esenler'de Basladi

Esenler Belediyesi, Evliya Çelebi Kültür Sanat Sezonu çerçevesinde gündeme dair son gelismelerin ele alinacagi ‘Düsünce Ekseni’ adli programi Esenlerlilerle bulusturdu. Basak Sengül’ün moderatörlügünde her ay düzenlenen programin ilk konugu Güvenlik Politikalari Uzmani Mete Yarar oldu. Programda gündeme dair önemli degerlendirmeler yapildi.

'Düsünce Ekseni' Programi Mete Yarar'in Katilimiyla Esenler'de Basladi
Esenler Belediyesi, Evliya Çelebi Kültür Sanat Sezonu çerçevesinde gündeme dair son gelismelerin ele alinacagi ‘Düsünce Ekseni’ adli programi Esenlerlilerle bulusturdu. Basak Sengül’ün moderatörlügünde her ay meraklilariyla bulusacak olan programin ilk konugu Güvenlik Politikalari Uzmani Mete Yarar oldu. Dr. Kadir Topbas Kültür Sanat Merkezi’nde bu aksam ilki gerçeklesen programda Basak Sengül sordu, Mete Yarar ise merak edilen sorulari cevapladi.

Programin ilk konugu olan Mete Yarar, “Suriye’de yasanan iç çatismanin aynisi aslinda Türkiye’de yapilmak istendi. Bunun Türkiye’deki benzeri barikat olaylariydi. Gezi olaylarinin benzeri ise Misir’daki Tahrir olaylaridir. Ben biraz daha öteye gideyim, Türkiye’de yapilan darbe girisimi dünyadakilerden farkli mi? Ama Türk halki “Bunlar o kadar muktedir adamlar ki biz bunlarla bas edemeyiz” demedi her biriyle bas ettik. Türkiye bir seyi engellemekten önce baska seyler yapmayi becermeli. Eskiden bize bir oyun kurarlardi, biz bu oyunu bozmaya çalisirdik. Simdi ise oyun kuruyoruz” dedi.

Kaynak: İHA