Derde Deva Ihlamur 400 TL'ye Satiliyor

Kayseri’de soguk alginligi basta olmak üzere birçok hastaliga faydasi bulunan ihlamurun kilosu 400 TL’ye satiliyor. Aktar Mehmet Korkusuz, “Çiçek ihlamurun içimi çok güzel, bu nedenle çok tercih ediliyor” dedi.

Derde Deva Ihlamur 400 TL'ye Satiliyor
Soguk alginligi ve grip rahatsizliginda en çok tercih edilen bitki olan ihlamur, bagisiklik sisteminin güçlenmesinde, solunum yollarinin rahatlatilmasinda da tercih ediliyor. Güzel kokusu ve tadiyla vatandaslarca en çok tercih edilen bitkilerden olan ihlamur, Kayseri’de kilosu 400 TL’ye satisa sunuluyor. Ihlamurun faydasinin saymakla bitmeyecegini söyleyen Aktar Mehmet Korkusuz, içiminin yogun olmasindan dolayi en çok çiçek ihlamurun tercih edildigini belirtti.

Korkusuz, “Ihlamurda en çok sattigimiz çiçek ihlamur. Onun rengi daha güzel çikar ve daha hos bir aromasi var. Içimi de daha güzel. Bu çiçek ihlamur, çok zor toplanilan bir ürün. Yaprakli ihlamurdan çiçekler tek tek ayrildigi için zahmetli oluyor. O nedenle su anda fiyati iyi durumda. Geçen sene 300 TL’ye satiyorduk. Bu sene de 400 TL oldu. Biraz zahmetli, isçiligi çok, aromasi çok yüksek. Içimi çok güzel. Bu nedenle çok tercih ediliyor. Zaten en çok sattigimiz da çiçek ihlamur. Vatandaslarimiz çiçek ihlamuru çok fazla bilmiyor, bize soruyorlar. Biz de kendilerine çiçek ihlamuru öneriyoruz. Fiyatimiz da uygun. Müsterilerimize her zaman çiçek ihlamuru tercih etmelerini öneriyoruz. Kendilerine de zaten sorduklarinda çiçek ihlamuru veriyoruz” ifadelerini kullandi.

Aktar Korkusuz, vatandaslara kullanmak istedikleri bitkileri ve aktar malzemelerini de güvendikleri yerlerden temin etmeleri tavsiyesinde bulundu.
Kaynak: İHA