Kazak Ezgileri Baskent'e Damgasini Vurdu

Kazakistan Cumhuriyeti’nin 25’inci Milli Günü’nde Kazak ezgileri Baskent’te güne damgasini vurdu.

Kazak Ezgileri Baskent'e Damgasini Vurdu
16 Aralik 1991 yilinda bagimsizligini kazanan Kazakistan Cumhuriyeti’nin 25’inci Milli Günü, Ankara’da bulunan bir otelde düzenlenen etkinlikle kutlandi. Müzik ve dans gösterisine eslik eden etkinlik, davetlilerin coskulu anlar yasamasini sagladi.

Programda konusan Kazakistan’in Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, “1990 tarihinde Kazakistan’in bagimsizligini ilan eden deklarasyon kabul edildi. Bu belge sonraki yillarimizda bagimsizligimizin siyasi ve hukuku temelini olusturdu. Ülkemiz için bu önemli bayram ayni zamanda Kazakistan ve Türkiye arasindaki diplomatik iliskilerin 30’uncu yil dönümüne denk geliyor. Kardes Türkiye, Kazakistan’in bagimsizligini dünyada taniyan ilk ülke oldu. Biz bunu hiçbir zaman unutmayacagiz. Bu adim ortak dile, kültüre ve tarihe sahip iki ülkenin kardesligini ve karsilikli yardimlasma içerisinde oldugunu teyit ediyor. Bu yil 30 yil içerisinde is birligimiz genisletilmis stratejik ortaklik düzeyine yükselmistir” ifadelerini kullandi.

Kültür alaninda is birliginin günden güne arttigini söyleyen Büyükelçi Sapiyev, “Son senelere kardes Türkiye’nin farkli bölgelerinde Kazakistan’in önde gelen sahsiyetlerinin ve yazarlarin 100’den fazla kitabi Türkçeye çevrildi. 3 okul, 13 heykel, 19 cadde, 10 park açildi” dedi.



“Türkiye Kazakistan’in bagimsizligini ilk taniyan ülke olmanin gururunu tasiyor”

Türkiye’nin Kazakistan’in bagimsizligini taniyan ilk ülke olmanin gururunu tasidigini belirten Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ise, “Bagimsizligin kazanilmasinin ardindan Kazakistan ile imzalanan çok sayida antlasma ve protokolle iliskilerimizin ve is birligimizin esaslari düzenlenmistir. Atilan bu adimlar neticesinde ikili iliskilerimizin süratle gelistirilmesi de saglanmistir. Köklü tarihi ve kültürel baglarla birbirlerine baglanmis, Türk ve Kazak halklari kendilerini her zaman birbirine yakin hissetmislerdir. Devlet bakanlarimizin sergiledigi, yakin is birligi bizlere baglarimizi daha da güçlendirmek için önemli bir rota çizmistir. Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanligi’nin faaliyet alanlari olan kültür, sanat ve turizm konularinda iliskilerimizi gelecege daha güçlü bir sekilde tasiyacak adimlari hep beraber atiyoruz” diye konustu.

Programa, Ankara Valisi Vasip Sahin, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ve birçok yabanci misyon temsilcisi katildi.

Kaynak: İHA