Baskan Seçer'e 'Baris' Ödülü

İçel Büyüksehir Belediyesi, hayata geçirdigi Sosyal Uyum Merkezi projesiyle 7. Birlesmis Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Kongresi’nde, ‘3. UCLG Baris Ödülü Yarismasi’ çerçevesinde mansiyon ödülü almaya hak kazanmisti. Güney Kore’de düzenlenen toplantida ödülü, Baskan Vahap Seçer adina Büyüksehir Belediyesi Meclis üyesi Ünzile Kuru aldi.

Baskan Seçer'e 'Baris' Ödülü
30’dan fazla ülkeden 55 belediyenin basvurdugu UCLG Baris Ödülüne, Kolombiya, Brezilya, Meksika ve Burundi’den sehirlerle birlikte son 5’e kalarak finalist olmaya hak kazanan İçel Büyüksehir Belediyesi, hayata geçirdigi Sosyal Uyum Merkezi projesiyle küresel çapta bir ödüle layik görülmüstü. İçel Büyüksehir Belediyesi Meclis üyesi Ünzile Kuru, Büyüksehir Belediyesi Baskan Danismani Ibrahim Evrim, Genel Sekreter Yardimcisi Serdal Gökayaz, Sosyal Hizmetler Daire Baskani Engin Yildirim ve ödüle layik görülen projenin sorumlusu Çagan Coskuner, Baskan Seçer’i makaminda ziyaret etti. Ziyarette, Güney Kore’de yapilan toplantiya dair bilgiler anlatan heyet, Baskan Seçer’e basarili projenin mimari olarak kendisi adina alinan ödül takdim edildi.

Ödülü takdim eden Kuru’ya tesekkür eden Baskan Seçer, “Güney Kore’de bana vekalet ettiniz. Bu ödülü aldiniz, çok tesekkür ediyorum. Çalismalarimizi daha iyi noktalara getirecegiz. Insallah daha büyük ödülleri kentimize tasiyacagiz” dedi.

Ödüllü Uyum Merkezi projesinin, İçel’de yasayan göçmenlerin uyumu açisindan önemli bir kapi islevi gördügü belirtilen ziyarette, son 2 yilda uyum merkezinden yararlanan göçmen sayisinin 6 bini geçtigi vurgulanarak, halen Türkçe kurslari, psikososyal, hukuki destekler, is ve meslek, egitim danismanlik hizmetleri gibi hizmetlerin devam ettigi dile getirildi.

Ayrica, Tarsus’ta mevsimlik isçilere yönelik bir çalisma yapilabilecegi ve bu yöndeki çalismanin hazirlik asamasinda oldugu da ifade edildi.
Kaynak: İHA