Down Sendromlu Mine'ye Damatsiz Dügün

Kahramanmaras’ta 19 yasindaki Down sendromlu Mine Bayir’in gelinlik giyme hayali, ailesi ve yakinlarinin organize ettigi dügün merasiminde gerçege dönüstü.

Down Sendromlu Mine'ye Damatsiz Dügün
Mine Bayir’in hayallerini sürekli tekrarlamasi üzerine yakin çevresi öncesinde temsili bir kina gecesi ardindan da dillere destan bir dügün organize etmeye karar verdi.

Kahramanmaras’ta bulunan bir organizasyon evinde düzenlenen temsili dügün merasimi öncesinde kuaföre götürülerek saçi ve makyaji yapilan Mine, daha sonra ise gelinligini giyerek alana geldi. Süslenen gelin arabasi ile merasim yerine gelen Mine’yi ailesi ve yakin çevresi davul ve zurnalarla karsiladi.

Damatsiz dügünde, hayallerini süsleyen gelinligi giymenin mutlulugunu yasayan Mine, annesi Seher Bayir ve manevi babasi olarak kabul ettigi Akif Dis ile müzik esliginde eglendi ve dans etti.

Down sendromlu Mine Bayir, “Dügüne geldim, saçimi yaptirdim, makyaj yaptirdim sonra agladik biz. Mutlu oldum, sevindim ve heyecanliyim. Her seyi begendim tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Kizi Mine’nin sürekli dügün ve gelinlik giyme hayali oldugunu söyleyen anne Seher Bayir, “Çok sevindim çok tesekkür ederim. Bu organizasyona gelen herkesin ayaklarina saglik, herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Mine tarafindan manevi baba olarak nitelendirilen Akif Dis ise, dünyanin en mutlu insani oldugunu söyleyerek, “Çok mutluyuz. Bugün Mine kizimizin en mutlu gününde birlikte olmaktan, insanlarin bu tarz toplum olaylarina duyarli olmalarindan dolayi onlara çok mütesekkiriz. Prensesimizin hayalinde sürekli beyaz gelinlik giyme hayali vardi. Biz o hayali gerçeklestirmeye çalistik. Beni babasi olarak kabul ettigi için Mine’ye ayrica tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA