Bursa'da Mazgallar Gece Temizleniyor

Kis aylarinin yaklasmasi ile birlikte olusabilecek su baskinlari ve taskinlara karisi tedbirini alan BUSKI Genel Müdürlügü, sehrin farkli noktalarindaki mazgallarda temizlik çalismasi baslatti. Trafik akisinin aksamamasi için ana arterlerdeki çalismalar gece boyu kesintisiz devam ediyor.

Bursa'da Mazgallar Gece Temizleniyor
Bursa’nin saglikli bir altyapiya kavusmasi için yogun bir tempo ile 17 ilçede çalismalarini kesintisiz sürdüren BUSKI Genel Müdürlügü, yaklasan kis öncesi de muhtemel sel ve su baskinlarina karsi tedbirlerini artirdi. Gündüzleri dere islah ve dere temizligi çalismalarina agirlik veren BUSKI ekipleri, geceleri de ana arterlerde mazgal temizliklerine hiz verdi. Trafik akisinin kesintiye ugramamasi için özellikle ana arterlerdeki mazgallar, gece boyu yapilan titiz çalisma ile temizleniyor.

Vatandaslarin sorunsuz bir kis geçirmesi için imkânlarini seferber ettiklerini belirten Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, bu dogrultuda sehrin farkli noktalarindaki mazgallarda temizlik çalismasi baslattiklarini söyledi.

Kaliteli hizmet sunabilmek adina canla basla çalistiklarini vurgulayan Baskan Aktas, “Gündüz saatlerinde trafigin yogun olmasini göz önünde bulunduran ekipler, gece mesaisi ile trafigi aksatmadan çalismalarini gerçeklestiriyor. Sehrin farkli noktalarinda mazgal temizligi çalismalari araliksiz devam ediyor’’ dedi.

Rögar kapaklarina kot ayari

Çesitli çevresel faktörlerle asfalt kotundan asagida kalan rögar kapaklarinin, asfalt kotuna geetirilme çalismalarinda sona gelindigine de deginen Baskan Aktas, “Ankara-Izmir Yolu güzergahi boyunca baslattigimiz çalismalar tamamlandiginda, araç trafigini tehlikeye sokan rögar ve izgara kapaklarinin, kaza riski olusturma ihtimaline de son verilmis olacak” dedi.

Kaynak: İHA