Bu Da Iki Tekerli Çayci
Ordu’da bir çay ocagi isletmecisi, hizli olsun diye siparislerini bisiklet ile yapiyor.

“Olumlu tepkiler aliyorum”
Esiyle birlikte çay ocagini çalistirdiklari o söyleyen Karadag, “Bisiklet ile çay dagitmaya eleman eksikliginden dolayi basladim. Normalde yogun bir cadde oldugu için isi biraz daha hizlandirmak için çaylari bisiklet ile dagitiyorum. Bu açidan gün içerisinde olumlu tepkiler de aliyoruz. Yillar önce tezgahtarlik yaptik simdi de kendi isimizin sahibiyiz. Eleman varken de biz bisikletle dagitim yapiyorduk ama su an çalisanin ayagi kirildi, ondan dolayi hatta bu da bizim büyük bir sorunumuz. Simdi o da ortalama 3 ay boyunca evde bu açidan biz de bisiklet ile servise devam” dedi.
“Tamamen denge meselesi”
“Ben bisiklet ile servis yaparken gayet rahatim denge meselesi” diyen Karadag, “Çocuklugumuzdan beri de bisiklet sürdügümüz için ben bir sikinti yasamiyorum, hatta cadde çok kalabalik oluyor bazen. Oradan geçerken de insanlar ‘biz yolda yürüyemiyoruz adam elinde tepsiyle çay tasiyor’ diyorlar. Güzel tepkiler aliyoruz. Çay hem sogumamis oluyor hem de daha hizli servis oluyor bir de insanlarda en azindan beklememis oluyor” diye konustu.
Insanlarin kendini gördügünde sasirdiklarini kaydeden Karadag ayrica, bisiklet ile çay servisini sürdürecegini de sözlerine ekledi.
"Ben bisiklete binemiyorum, adam çay servisi yapiyor"
Çay ocagi müsterisi Ümit Güzelsu, kendisinin bisiklet dahi kullanamadigini ifade ederek, “Çayci arkadas güzel servis yapiyor. Yollara giriyor, iyi de kullaniyor. Bir de iki tekerlek üzerinde gidiyor, herkes yapamaz” seklinde konustu.
