Yüksekova'da Elma Hasadi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde elma hasadi basladi.

Yüksekova'da Elma Hasadi
Yüksekova ilçesine 40 kilometre uzaklikta bulunan Gökyurt köyüne bagli Yesildere mezrasinda çiftçiler her sene oldugu gibi bu sene de elma hasadina basladi.

Geçen yil yaklasik 50 ton hasadin yapildigi köyde, bu sene yaklasik 100 ton ürün bekleniyor. Çiftçiler, bu sene 2 çesitten olusan Amasya ve golden elma hasadindan memnun kaldiklarini ve bereketli bir yil geçirdiklerini belirtti.

Köy Muhtari Veysel Bilici, elma hasadina basladiklarini belirterek, “Yüksekova Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yigit’in katilimiyla elma hasadi devam ediyor. Bu sene çok güzel ve bereketli bir sene oldugunu söyleyebiliriz. Köy sakinleri olarak hasadi beraber yapiyoruz” dedi.

Köy sakini Melik Bilici ise sonbahar mevsimiyle elma hasadi yapmaya basladiklarini söyleyerek, “Köy sakinleri olarak bir araya gelip elma hasadini yapiyoruz. Sükürler olsun bu sene hasat bereketli çikti. Geçen sene 50 ton aldik, bu sene 100 ton alacagiz. Bizden desteklerini esirgemeyen Yüksekova Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yigit’e tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Yüksekova Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yigit de, her firsatta köyleri ziyaret edip çiftçilerle toplantilar yaptiklarini söyleyerek, “Bugün Gökyurt köyünü ziyaret edip hasat islemlerine yakindan baktik. Bu sene gördügümüz kadariyla bereketli bir yil olarak geçiyor. Tüm çiftçilerimize hayirli olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA