Vanli Ailelerin Evlat Nöbeti Devam Ediyor

Van’da evlatlari terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilan aileler, HDP binasina yürüdü.

Vanli Ailelerin Evlat Nöbeti Devam Ediyor
Van’da çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan aileler, partinin il baskanligi önünde yaptiklari eylemlerine bu hafta da devam etti. Van’da çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan aileler, 47 haftalik süreçten bu yana partinin il baskanligi binasi önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalisiyor. Evlatlari degisik tarihlerde PKK terör örgütü tarafindan daga kaçirilan ve sayilari 34’ü bulan aileler, kentin en islek noktasi olan Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. Ellerindeki dövizlerle yürüyüs yapan anneler, bir yandan da HDP ve PKK aleyhine slogan atti.

Yaklasik 4 yildir evlat nöbeti tuttugunu ifade eden Necmettin Biçer, “Bizim bir arkadasimiz vardi. Ekrem isminde Hatay’da katilmisti. Bana hep, ‘Ben rahatsizim. Acaba ben çocugumu görebilecek miyim? Ölürsem gözlerim açik gider miyim?’ derdi. Maalesef Ekrem abiyi geçen hafta kaybettik. Biz Diyarbakir aileleri olarak cenaze törenine katildik. Taziyesinde bulunduk. HDP’lilerin çocuklari güzel okullarda okuyup, deniz kenarlarinda yasiyorlar. Bizim çocuklarimizi ise magaralarda ölüme terk etmisler. HDP’liler sunu iyi bilsinler ki; biz onlarin kapisindan asla ayrilmayacagiz. Biz çocuklarimizi almayana kadar onlarin ensesinden ayrilmayacagiz. Dagda bulunan bütün çocuklara sesleniyorum. 37 evladimiz geldi ve simdi anne ve babalarinin kucagindalar. Biz de sizi bekliyoruz. Gelin güvenlik güçlerine teslim olun. Bu devlet adaletli bir devlettir” dedi.

18 yasinda daga kaçirilan oglu Nevzat için her hafta eyleme katildigini ifade eden Güllü Eregli isimli anne ise “HDP bizim hayatimizi zindan etti. Benim oglumu 18 yasindayken çaldilar. Oglum üniversiteye gidiyordu. Ögretmen olacakti ama onlar oglumun hayallerini çaldilar. Oglum, onlar vatan hainleridir. Ülkeyi bölmek istiyorlar. Bizim ülkemize yaziktir oglum. Gel, onlara kanma” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA