Trabzon'da Fuhusla Mücadele

Trabzon’da fuhus ve kadin pazarlanmasini engellemeye yönelik çalismalarini sürdüren polis ekiplerince son 10 ayda düzenlenen fuhus operasyonlarinda 204 kadin hakkinda islem yapildi.

Trabzon'da Fuhusla Mücadele
Trabzon Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Ahlak Büro Amirligi ekipleri fuhus ve kadin pazarlanmasini engellemeye yönelik çalismalarini sürdürüyor. Özellikle sehir merkezindeki denetimlerini siklastiran polis ekiplerince fuhus çetelerine ve suç örgütlerine göz açtirilmiyor. Kentsel dönüsüm çalismalari kapsaminda fuhus çetelerinin çöreklendigi Çömlekçi mahallesindeki otellerin yikilmasinin ardindan mesken tutulan günübirlik kiralik ev ve apartlara da sik sik denetim yapilirken, sosyal medya üzerinden fotograf paylasarak cinsel iliski teklifinde bulunan sahislar polis ekiplerinin yaptiklari siber devriye takiliyor.

2022 yilinin son 10 ayinda 204 kadin hakkinda islem yapilirken, bazi otel ve apartlar ise Zührevi Hastaliklar ve Fuhusla Mücadele Komisyonunun verdigi kararla 90 gün süreyle kapatildi. Cinsel içerikli tekliflerle çevreye rahatsizlik verdigi tespit edilen kadinlarla ilgili de çalismalarini sürdüren polis ekiplerince Kabahatler Kanunu 37. maddesi kapsaminda kisi basi 277 TL idari para cezasi uygulandi. Yakalanan kadinlar ve yer temin eden sahislar hakkinda fuhsa tesvik aracilik ve zorlama suçundan da tahkikat baslatilirken, yakalanan yabanci uyruklu kadinlar ise hastanedeki kontrollerinin ardindan sinir disi edilmek üzere Göç Idaresi Il Müdürlügü’ne teslim ediliyor.

Kimi yardim istedi, kimi ise balkondan atlayarak kaçmaya çalisti

Sovyetler Birligi’nin yikilmasinin ardindan yabanci uyruklu kadinlarin, fuhus çetelerinin ve suç örgütlerinin çöreklendigi Çömlekçi mahallesi ile kentte baslanan fuhus mücadelesinde polis ekiplerince yapilan operasyonlarda ortaya çikartilan sistemler sasirtiyordu. Fuhus çeteleri tarafindan çalistirilan kadinlarin olasi bir baskinda yakalanmamasi için çati katlarinda, tuvaletlerde ve odalarda gizli geçitler olusturulurken, bazi otellerde ise alarm sistemi yapiliyordu. Otel odalarina bagli alarm ve kamera sistemi sayesinde ekiplerin denetimi sirasinda odalara kurulan alarmla uyarilarak odalardaki sahislarin kaçmasinin saglaniyordu. Çömlekçi mahallesinde geçtigimizde yil baslanan kentsel dönüsüm projesi ile çogunlugu fuhus amaçli kullanilan oteller yikilirken, bu sefer kiralik ev ve apartlar bas göstermeye basladi.

Ortahisar ilçesindeki bir eve baskin düzenleyen polis ekiplerini fark eden 2 yabanci uyruklu kadin balkondan atlayarak kaçmaya çalisti. Balkondan atlamalarina ragmen polis ekiplerinden kaçamayan 2 kadin yaralanirken, yapilan tedavilerinin ardindan sinir disi edildi.

Trabzon’da yasanan ilginç bir olayda ise kafeteryada tanistigi bir kisi ile 100 dolar karsiliginda fuhus yapmak için otele giden yabanci uyruklu kadin iliski öncesi para isteyince tartisma yasandi. Polisi arayarak yardim isteyen kadin daha sonra sinir disi edildi.
Kaynak: İHA