Tepebasi'nin Örnek Projelerini Gezdiler

Tepebasi Belediyesi’nin konugu olan Fatih Anadolu Lisesi ögrencileri, belediyenin Türkiye’de ilk olma özelligi tasiyan ve örnek olan projelerini yerinde gördü.

Tepebasi'nin Örnek Projelerini Gezdiler
Son olarak Fatih Anadolu Lisesinden 170 ögrenci, Melih Savas Yasam Köyü, Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri Su Sporlari Merkezi ile Vecihi Hürkus Havacilik ve Teknoloji Parki’ni ziyaret etti. Ögrenciler, Türkiye’de ilk ve tek akilli sehir projesi olan Remourban’in uygulama alani olan Melih Savas Yasam Köyü’nde yer alan birimleri inceleyerek hizmetler ve çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Ardindan ögrenciler, çevre dostu ve enerji etkinligi alaninda öncü bina uygulamalarina uluslararasi alanda verilen LEED sertifikasini Türkiye’de altin puan degerlendirmesi ile alan ilk kamu binasi olan Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri Su Sporlari Merkezi’ni yerinde gördü. Ögrencilere Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü yetkilileri tarafindan enerji etkin binalar ve yenilenebilir enerji kaynaklarinin verimli kullanimi hakkinda bilgi verildi.

Ayrica ögrenciler, gezi aninda çevre dostu olan elektrikli otobüsleri de deneyimleme firsati buldu.

Ismi halk oylamasi ile belirlenen Vecihi Hürkus Havacilik ve Teknoloji Parki’ni da inceleyen ögrenciler, yapilan hizmetlerden dolayi Tepebasi Belediye Baskani Ahmet Ataç ve belediye çalisanlarina tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA