Sarigöl Devlet Hasatenesinde Gerçek Gibi Tatbikat

Sarigöl Devlet Hastanesi’nde gerçeklestirilen yangin tatbikati gerçegini aratmadi.

Sarigöl Devlet Hasatenesinde Gerçek Gibi Tatbikat
Senaryo geregi, Sarigöl Devlet Hastanesi Kadin Dogum Biriminde çikan bir yangina müdahale edilmesi konu edildi. Ilk müdahalenin hastane personeli tarafindan yapildigi yangina daha sonra Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi Sarigöl Itfaiye Amirligine bagli ekipler müdahalede bulundu. Hastalarin güvenli bir sekilde hastane bahçesine çikarilmasinin ardindan durumu kritik olan hastalar Alasehir Devlet Hastanesi’ne ambulansla sevk edildi.

Sarigöl Devlet Hastanesi’nde yapilan yangin tatbikati sonrasi açiklama yapan Hastane Müdürü Muhammet Ugur Sezgin, "Yangin tatbikati senaryosu geregi hastanemiz Kadin Dogum servisinde yangin çikmistir. Ilk müdahale personelimiz tarafindan yapilmis olup, itfaiyeye haber verilmistir. Hastanemiz A Bloku tahliye edilmistir. Olaydan etkilenen alti yaralimiz vardir. Bir yaralimiz Alasehir Devlet Hastanesi’ne ambulansla sevki saglanmis olup bes yaralimizin tedavi ve gözlemleri devam etmektedir. Durumlari iyidir." dedi.

Sarigöl Devlet Hastanesi’deki yangin tatbikatini Manisa UMKE ekibi de izledi. Tatbikati bastan sonuna kadar izleyen Sarigöl Ilçe Saglik Müdürü Dr. Cenk Ugur Çelik, tatbikatin gerçegi aratmadigini belirterek, tatbikatta görev alan tüm hastane personeline tesekkür etti.
Kaynak: İHA