Muhtarin Emekliler Korosu

Adana’da Güzelyali Mahalle Muhtari Göktürk Güngör, emeklilerden olusan Türk Halk Müzigi korusu kurdu.

Muhtarin Emekliler Korosu
Muhtar Güngör, mahallede sanatsal faaliyet yapilmasi için harekete geçti. Bir Türk Halk Müzigi korusu kuran Güngör, özellikle emeklilerin hos bir vakit geçirmesi amaciyla koro olusturdugunu belirterek, “Güzelyali Türk Halk Müzigi Koromuzu kurduk, burada mahalle sakinlerimizle birlikte haftada bir gün aksamlari türküler söylüyoruz. Mahalle sakinlerimiz buraya gelip heyecanlarini atiyorlar ve hem de prova yapiyorlar. Burada motive olarak eve gidiyorlar ve daha mutlu bir süreç geçiriyorlar. Biz de böyle bir etkinlikte hemserilerimizin yaninda olmaktan son derece gururlu ve mutluyuz. Geçen günlerde haberlerde yer almisti, bir piyanist arkadasimiz öldürülmüstü. Bu düsünceleri ve zihniyetleri siddetle kiniyoruz” dedi.

Güngör, söyle devam etti:

“Muhtarligimiz sadece mahalle sakinlerinin elektrik, su, yol, park, bahçe ve cenaze isleri degil, yani sira sosyal faaliyetlerinde olmasi gerekiyor. Güzelyali Muhtarligi olarak sadece Türk halk müzigiyle degil bunun yaninda birçok sosyal aktive üzerinde de çalisiyoruz. Mahallemize yeni bir ivme kazandirip destek olabiliyorsak ne mutlu bizlere.”

Müzik ögretmeni Okay Senel, “15 yildir koro çalismalari yapiyoruz, degerli muhtarim burayi bize tahsis ettiler ve bundan sonra çalismalarimiz burada devam edecek. Buraya gelen ögrencilerimize elimizden geldigi kadar san ve nota dersi vermeye çalisiyoruz” diye konustu.

Koroya katilan Suna Saglam ise, “Ev hanimiyim Güzelyali Mahallesinde oturuyorum. Muhtarimizin ve hocamizin katkilariyla güzel aktivitelere konuk oluyoruz. Türkülere düskünlügüm vardi ve söyleyemem diye düsünüyordum. Buraya gelen bir arkadasimin tavsiyesi üzerine geldim. Çok güzel bir sesim var diyemem ama buraya gelerek motive oluyorum” dedi.

Kaynak: İHA