Malatya TSO'dan Bir Ilk Daha

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) bir ilki daha basardi. TSE ile sürdürülen akreditasyon çalismalari neticesinde Türkiye’deki tüm Ticaret ve Sanayi Odalari arasinda ilk kez “Üye Dostu Kurulus” unvani alan TSO oldu.

Malatya TSO'dan Bir Ilk Daha
Türk Standardlari Enstitüsü (TSE) tarafindan Türkiye’de ilk olan belgeler Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi’na verilmeye devam ediyor. TSE ile sürdürülen akreditasyon çalismalari neticesinde Türkiye’deki tüm Ticaret ve Sanayi Odalari arasinda ilk “Üye Dostu Kurulus” unvani MTSO’ya verildi.

“Üye Dostu Kurulus” Belgesi TSE Malatya Belgelendirme Müdürü Eraslan Yilmaz tarafindan MTSO Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu’na takdim edildi.

“Türkiye’de ilk olmak gurur verici”

Belge takdim programinda konusan Baskan Sadikoglu, “Göreve geldigimiz günden bugüne, üyelerimizi merkeze alarak attigimiz her adimda hep daha iyiye odaklandik. Bu dogrultuda Odamizi belge odaciligindan bilgi odaciligina tasimak için güçlü adimlar attik ve yeni dönemde de bu çalismalarimiz artarak devam edecek. Bilindigi üzere, TOBB akreditasyonunda 13 yildir C kategorisinde olan Odamizi, Uluslararasi bagimsiz denetçilerin denetimi sonrasi 1 yil gibi kisa sürede B kategorisine yükselttik. Su anda A Kategorisi sürecini basari ile sürdürmekteyiz. Odamiz hizmetlerinde kalite standartlarini sürekli olarak arttirmak ve bu alanda odamizi 365 Oda ve Borsa arasinda rol model konumuna getirmek öncelikli hedeflerimiz arasinda yer aliyor. Elbette bu standartlari belirleyecek ve belgelendirecek en önemli kurumlarin basinda da TSE geliyor. Üye memnuniyetinin saglanmasi adina TSE’nin belirledigi ulusal ve uluslararasi alanda geçerli kalite sistemlerini kurumumuza yerlestirmek ve sürdürülebilir kilmak için ciddi gayret gösterdik. Bu çerçevede geride biraktigimiz Haziran ayinda Türkiye’de TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan ilk Ticaret ve Sanayi Odasi olmustuk. Bugün burada bir ilki daha gerçeklestiriyoruz. TSE ile sürdürdügümüz akreditasyon çalismalarimiz neticesinde Türkiye’deki tüm Ticaret ve Sanayi Odalari arasinda ilk Üye Dostu Kurulus unvani alan Ticaret ve Sanayi Odasi olmanin sevincini yasiyoruz. TSE Tarafindan bugün odamiza takdim edilen Üye Dostu Kurulus Belgesi, odamizin uluslararasi standartlara uygun ve yüksek kalitede hizmet verdiginin bir göstergesi. TSE tarafindan belirlenen bu sistemde, sadece üyelerimizin sikâyet ve degerlendirmeleri degil, üyeye karsi proaktif yaklasim sergilenerek, üyenin Odamizi nasil algiladigi ölçülmektedir. Bir süredir odamizin ilgili ekipleri ve TSE tarafindan yürütülen sistem ve inceleme çalismalarinin basariyla neticelenmesi ve bu basarinin kalite belgesi ile taçlandirilmasi odamiz adina gurur verici bir gelisme. Bu süreçte emegi geçen yönetim kurulu üyelerimiz, odamiz çalisanlari ve basta Erarslan Yilmaz olmak üzere TSE Yetkililerimize tesekkür ediyorum. Üye Dostu Kurulus Belgemizin odamiz ve üyelerimiz için hayirli olmasini diliyorum” dedi.



“Diger TSO’lara örnek olacak”

MTSO’yu tebrik eden TSE Malatya Belgelendirme Müdürü Eraslan Yilmaz, “Malatya Ticaret ve Sanayi Odamiz TSE belgelerine büyük önem veriyor. Türkiye’de ilk kez Üye Dostu Kurulus belgesini alan TSO oldular. Baskanimizi ve emegi geçenleri tebrik ediyorum. Diger Odalara da örnek olacagini düsünüyorum. Diger illerdeki TSO’lara da bu belgeyi almayi tavsiye ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA