Kirikkale'de 161 Projede Çalismalar Devam Ediyor

Kirikkale Il Koordinasyon Kurulu toplantisinda, kentteki kamu kuruluslari bünyesinde 278 projenin bulundugu ve 161 projenin devam ettigi ifade edildi.

Kirikkale'de 161 Projede Çalismalar Devam Ediyor
Kirikkale Valiligi il Koordinasyon kurulu 4. dönem toplantisi, Vali Yardimcisi Mehmet Miraç Topaloglu baskanliginda gerçeklestirildi.

Topaloglu, il koordinasyon kurulu 4. dönem toplantisinda yaptigi açiklamada, kamu kuruluslarinda 278 adet projenin bulundugunu ifade ederek, proje bedellerinin de 4 milyar 669 milyon Türk lirasi oldugunu söyledi.



Önceki yillarda projeler için 1 milyar 649 milyon Türk lirasi harcama yapildigini belirten Topaloglu, 2022 yili içerisinde planlanan proje ödeneginin 968 milyon 828 bin Türk lirasi oldugunu aktardi. Topaloglu, ödenege göre harcama oraninin yüzde 68,94, fiziki gerçeklesme oraninin ise yüzde 54,55 seviyesinde oldugunu kaydetti.

278 projeden 161 adetinin devam ettigini anlatan Topaloglu, 24 projenin ihale asamasinda oldugunu ve 58 adetinin tamamlandigini ifade ederek, "2022 yili yatirim programinda projeleri yer alan kamu yatirimci bölge ve il kuruluslarinin, belirlemis olduklari hedeflere yerinde ve zamaninda ulasabilmeleri için hizmetin kalitesinden fedakârlik yapmaksizin kaynaklarin etkin, verimli ve ekonomik kullaniminin saglanarak maliyetleri azaltici yönde çalismalarda gerekli hassasiyetin gösterilecegi ve gereginin yapilacagina inaniyor, basarilar diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA