Erzincan'da Servis Soförlerine Egitim

Erzincan’da okul servis araçlari soförleri ve rehber personeline yönelik bilgilendirme toplantisi yapildi.

Erzincan'da Servis Soförlerine Egitim
Erzincan Il Millî Egitim Müdürlügü Konferans Salonunda, Il Millî Egitim Müdürü Aziz Gün’ün baskanliginda Sube Müdürü Mecit Sari, Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü kadrosunda görevli polis memuru Mehmet Öztürker, Jandarma Astsubay Kidemli Basçavus Trafik Kisim Amiri Veysel Sari, servis araç soförleri ve rehber personelinin katilimi ile yapildi.

Tasimali egitimde kullanilan araçlar dâhil tüm okul servis araçlar soförleri ve rehber personeline yönelik trafik güvenligi farkindaliginin arttirilmasi amaciyla yapilan trafik egitimi programinda konusan Il Millî Egitim Müdürü Aziz Gün, güvenli bir tasimali egitim çerçevesinde ögrencilerin sabah 07.00’dan önce okullara, okullarin çalisma saatlerine dikkat edilerek ögrencilerin okulun açilis saatine yakin bir saatte okula birakilmalarina hassasiyet göstermelerini, aksi durumlarin takipçisi olacaklarini hatirlatti.

Sube Müdürü Mecit Sari, Okul Servis Araçlari Yönetmeligi ve Tasima Yoluyla Egitime Erisim Yönetmeligi çerçevesinde servis soförlerini ve rehber personeli yasal sorumluluklari hakkinda bilgilendirdi. Yasal uyarilara ve ikazlara uymayan kisilere kanunun öngördügü ceza nispetinde uygulama yapilmaya devam edilecegi hatirlatildi.

Il Emniyet Müdürlügünü temsilen toplantiya katilim gösteren polis memuru Mehmet Öztürke ise, araçta bulunmasi gereken malzemeler, yönetmelik ve sartnamede belirtilen hususlar, dur lambalari, okul tasit yazilari, yönetmelik çerçevesinde belirtilen hususlar, araçlarin temizlik hususlari ve ögrencilerin araçlara inme ve binmesinde dikkat edilecek hususlar ile ilgili bilgilendirmede bulundu.
Kaynak: İHA