Cinayeti 63 Bin Görüsme Incelenerek Çözüldü

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 2010 yilindan bu yana kayip olan kizin cesedi Izmir’de bos bir arazide bulunurken, cinayetle ilgili 2 kisi tutuklandi. Ekipler cinayeti 63 bin görüsme incelenerek çözdü.

Alinan bilgilere göre; 2 Aralik 2021 günü A.T isimli sahis Bozüyük Ilçe Emniyet Müdürlügüne giderek E.T isimli kizinin 2010 yilindan bu yana kayip olduguna dair basvuru yapti. Bilecik Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligince yapilan çalismalarda kayip sahis E.T. ’nin yasadigina dair herhangi bir iz ve emareye rastlanmadi. Bahse konu kayip sahsin ölmüs-öldürülmüs olabilecegi degerlendirilerek "Kimligi Belirsiz Cesetler" projesi üzerinden kayip sahsin kayboldugu tarih araligi göz önünde bulundurularak kayip sahsin en son gitmis oldugu Aydin, Izmir, Mugla, Denizli ve Manisa illerinde kimligi belirsiz cesetler üzerinde yapilan arastirmalarda, 21 Aralik 2010 günü Izmir’e bagli Ödemis Ilçesi Bademli Beldesi Jandarma Bölgesinde bos bir arazide bulunan kimligi belirsiz cesedin kayip sahis E.T. olabilecegi degerlendirildi ve Bozüyük Cumhuriyet Bassavciligi ile irtibata geçilmistir.

63 bin görüsme incelendi

Kimligi belirsiz ceset ile mukayese amaciyla aile bireylerinden alinan numuneler Bozüyük Cumhuriyet Bassavciliginca Izmir Adli Tip Kurumuna gönderildiginde, kimligi belirsiz cesedin kayip olarak aranan E.T. isimli sahsa ait oldugu tespit edilmistir. Süpheli olabilecegi degerlendirilen 13 sahsa ait 73 adet GSM hatti 63 bin görüsme temin edilerek görüsme ve baz verileri üzerinde yapilan incelemeler neticesinde T.S., F.S., M.G. ve F.S. isimli 4 sahsin olayin süphelisi oldugu tespit edildi. Sorusturma dosyasi Bozüyük Cumhuriyet Bassavciliginca verilen yetkisizlik karari ile Izmir Ödemis Cumhuriyet Bassavciligina devredilmistir.

2 kisi tutuklandi

Asayis Daire Baskanliginin koordinesinde Bilecik Cinayet Büro Amirligi ve Izmir Cinayet Büro Amirligi görevlilerince elde edilen deliller isiginda yapilan teknik ve fiziki çalismalar, basvurulan 25 bilgi sahibi ifadesi neticesinde, T. S., F.S., M.G., F.S., S.S. ve M.Ö. isimli sahislarin olayin süphelileri oldugu tespit edildi. 11 Ekim 2022 günü Izmir Ödemis Cumhuriyet Bassavciliginin talimatlari dogrultusunda Bilecik Cinayet Büro Amirligi ve Izmir Cinayet Büro Amirligi görevlileri tarafindan ortaklasa yapilan operasyonda F.S., B.S., F.S., M.Ö. ve M.G. isimli süpheliler Aydin’da yakalanarak Izmir Asayis Sube Müdürlügüne getirilmislerdir. M.Ö. isimli süpheli emniyetteki islemleri bitiminde savcilikça serbest birakilmis, B.S. ve F.S. isimli süpheliler çikarildiklari mahkemece adli kontrol sarti ile serbest birakilmis olup, F.S. ve M.G. isimli süpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA