Bursa'ya Uzman Hekim Dopingi

Bursa Il Saglik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyilmaz, il genelindeki kamu hastanelerinde görev yapmak üzere aralarinda uzman hekim, pratisyen hekim, dis hekimi ve eczacilarin bulundugu 196 personelin atamasinin gerçeklestigini belirtti.

Bursa'ya Uzman Hekim Dopingi
Saglik Bakanligi tarafindan, 2022 Yili 3. Dönem Ilk Defa ve Yeniden Atama Kurasi gerçeklestirildi.

Buna göre Bursa’ya 196 personel atamasi yapildi. Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Bursa Il Saglik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyilmaz, yeni gerçeklesen atamalar ile birlikte Bursa’da saglik hizmetlerinin daha da güçlenecegini dile getirdi. Atamasi yapilan hekim, dis hekimi ve eczacilarin Kasim ayi içerisinde görevlerine baslayacagi bilgisini veren Dr. Yavuzyilmaz, personellerin merkez ve ilçelerde bulunan kamu hastanelerine görev yapmak üzere dagitildigini söyledi.



Bursa’ya atamasi yapilan 196 personelin 144’ünü, birçok alandan uzman hekimlerin olusturduguna dikkat çeken Dr. Yavuzyilmaz, “Saglik Müdürlügü olarak ilimizdeki kamu hastanelerinin personel ihtiyaç fizibilitesini önceden olusturduk. Bakanligimiz tarafindan, ilimize bu dogrultuda yapilan atamalar ile çocuklarda; çocuk cerrahisi, çocuk hematoloji ve onkolojisi, çocuk gastroentrolojisi, yetiskinlerde ise neonatoloji, psikiyatri, yogun bakim, fiziksel tip ve rehabilitasyon gibi birçok alanda hekimlerimiz hastanelerimizde göreve baslayacak. Atamalar ile gelen personellerimiz, hastanelerimizde önemli bir ihtiyaci karsilayacak” dedi.

Çocuk dis hekimlerinin atamasi yapildi

Yapilan atamalar arasinda 16’si uzman olmak üzere 20 dis hekiminin bulundugunun altini çizen Dr. Yavuzyilmaz, “Agiz, dis ve çene cerrahisinde 3, çocuk dis hekimliginde 4, endodonti alaninda 4, protetik dis tedavisinde 3, periodontoloji ve restoratif dis tedavisinde ise birer hekimimiz ilimize atandi. Bu atamalarla birlikte agiz ve dis sagliginda önemli bir açigi kapatmis olacagiz” seklinde konustu.

’Daha verimli bir saglik hizmeti sunacagiz’

Atamasi yapilan personeller ile Bursa’nin uzman hekim açiginin önemli ölçüde giderildigini vurgulayan Dr. Yavuzyilmaz, sözlerini su sekilde sürdürdü:

“Ilimiz, Güney Marmara basta olmak üzere bölgenin saglik üssü konumunda bulundugundan büyük bir nüfusa saglik hizmeti veriyor. Saglik sunumuna ihtiyaç duyan tek bir vatandasimizin dahi magdur edilmemesi adina yogun bir çalisma içerisindeyiz. Atamasi gerçeklesen personellerimizle birlikte vatandaslarimiza daha nitelikli ve verimli saglik hizmeti sunacagiz. Atamalarin ilimiz için hayirli olmasini diliyorum”
Kaynak: İHA