Bucali Ögrenciler Amerika Yolcusu

Buca Belediyesinin bilim üssü Buca Bilim ve Sanat Merkezi (BSM) ögrencileri, Amerika’da düzenlenecek dünyanin en büyük proje yarismasinda Türkiye’yi temsil etme hakki kazandi.

Bucali Ögrenciler Amerika Yolcusu
Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç’in egitimde firsat esitligi olusturmak amaciyla hayata geçirdigi Buca Bilim ve Sanat Merkezi (BSM), bir kez daha gururlandirdi. Ögrenciler; Devin Inan ve Rumeysa Çiçek, merkezin uzman egitimcileriyle beraber hazirladiklari ve TÜBITAK’ta 25 bin basvuru arasindan kimya dalinda Türkiye birincisi olan projeleri ile mayis ayinda Amerika’da gerçeklesecek Regeneron Uluslararasi Bilim ve Mühendislik Fuari’nda (International Science and Engineering Fair-ISEF) Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandi. Ögrenciler, fuarda dereceye girdikleri takdirde Türkiye’deki üniversitelere sinavsiz girme hakki ile Massachusetts Institute of Technology, Harvard University gibi köklü egitim kurumlarina kabul ve burs alma sansi elde edebilecek.

Merkez yöneticisi Ümit Karademir, Buca BSM olarak TÜBITAK’in dünyanin en büyük proje yarismasi için ülkemizi temsilen seçtigi projeler arasinda yer almaktan dolayi çok gururlu olduklarini ifade etti.

Proje Danismani Dr. Cansu Ilke Kuru ise projeyi uygulayan ögrenciler ile iki yildir üniversite laboratuvarlarinda çalismalar yaptiklarini belirterek, büyük emeklerle hazirladiklari projeleri ile yarismaya katilacak ögrencilere Amerika yolculuklarinda basarilar diledi.

Lise ögrencileri Devin Inan ve Rumeysa Çiçek, Buca BBSM’nin uzman egitimcileriyle birlikte biyoteknoloji alaninda kisa zamanda az maliyetle su ve gida ürünlerinde bakteri tayini yapmayi saglayan proje gelistirdi. Bu proje ile TÜBITAK Lise Ögrencileri Arastirma Projeleri Yarismasinda kimya dalinda Türkiye birinciligi kazanan gençler, Teknofest Biyoteknoloji Inovasyon Yarismasinda da Türkiye birincisi oldu. Öte yandan; Italya, Rusya, Sirbistan, Endonezya, Azerbaycan, Arjantin, Meksika, Afrika merkezli gerçeklestirilen uluslararasi bilim projeleri yarismalarinda 7 altin madalya, 2 gümüs madalya ve 2 bronz madalya kazanan ögrenciler, TÜBITAK tarafindan dünyanin en büyük proje yarismasi olarak bilinen Regeneron Uluslararasi Bilim ve Mühendislik Fuarinda ülkemizi temsil hakkiyla onurlandirildi.
Kaynak: İHA