Ankarali Ögrenciler Endemik Vadi'de Bulustu

Ankara’nin çesitli ilçelerinde egitim gören ögrenciler, Baskent’e özgü endemik bitkiler, Ankara keçisi, Ankara kedisi, Ankara güvercini ve Ankara tavsaninin bulundugu Endemik Vadi’yi gezdi.

Ankarali Ögrenciler Endemik Vadi'de Bulustu
Pursaklar Belediyesi tarafindan hizmete açilan Ankara’ya özgü endemik bitki ve endemik hayvanlari içerisinde barindiran Endemik Vadi’ye ögrencilerin ziyareti devam ediyor. Dolu dolu bir gün geçiren Kocatepe Ilkokulu ögrencileri, dogada keyifli anlar yasadi.

‘‘Ögrencilerimize Endemik Vadi’mizi tanittik”

Ankara’nin dört bir yanindan gelen ögrencilerin Endemik Vadi’de bir araya geldigini belirten Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin, ‘‘Endemik türlere ev sahipligi yapan Endemik Vadi yurt içi ve yurt disindan büyük ilgi görmeye devam ediyor. Bugün Kocatepe Ilkokulu’nun ögrencilerini misafir ederek, Endemik Vadi’mizi tanittik. Ziyaret esnasinda ögrencilerimiz, ilimizin kültürel degerleri hakkinda bilgi sahibi olup, endemik bitkileri yakindan inceleme imkâni bulurken, soyu tükenme tehlikesi ile karsi karsiya olan endemik hayvanlarimizi da tanidi. Vadimizde dogal yasama yakindan temas eden çocuklarimiz, teorik olarak ögrendikleri bilgileri pratik olarak ögrenme firsatina da sahip oldu’’ dedi.

Kaynak: İHA