Ilkadim'da Geri Dönüsümde 'ATOM' Projesi

Samsun Ilkadim Belediyesi’nce Atik Toplama Merkezi (ATOM) projesiyle geri dönüstürülen ürünler ekonomiye kazandiriliyor.

Ilkadim'da Geri Dönüsümde 'ATOM' Projesi
Geri dönüsümü mümkün atiklarin çöpe atilmasinin büyük israf oldugunu ifade eden Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, “Her hanede geri dönüsmesi mümkün, yeniden degerlendirilebilir, ekonomiye kazandirilabilir tonlarca hammadde çöpe giderek israf ediliyor. Bu tüketim sonucunda ülkemiz ekonomik kaynaklarini dünyamiz ise dogal kaynaklarini kaybediyor. Biz de vatandasimizla el ele vererek bu gidisata dur demek istiyoruz. Hizmete alinan ‘Atik Toplama Merkezi’ aracimiz ‘ATOM’ belli periyotlarla ilçemizde kurulan semt pazarlarinda metal, plastik, kâgit gibi geri dönüstürülebilir evsel atiklarini ayristirarak kazanca dönüstürüyor. Bu projede hem ülkemiz hem de ilçemiz kazaniyor” diye konustu.

Proje aracini yakindan takip ettigini belirten Baskan Demirtas, “Bekleme alaninda vatandaslarimiz, alisveris arabalariyla, kendi araçlariyla, çocuklariyla beraber biriktirdikleri atiklari toplama otobüsümüze getiriyorlar. Bazen uzun kuyruklar olusuyor.1 araçla basladigimiz uygulamamiza 2 yeni araç daha ekliyoruz. Bu çerçevede her mahallede haftanin belirli günleri mobil atik toplama hizmeti baslatacagiz. Son hazirliklarin tamamlandigi mobil atik toplama hizmetiyle birlikte mobil atik toplama araci belirli bir program dogrultusunda mahalleleri gezecek. Hedefimiz dogaya saygisi olan gelecek nesillere temiz bir çevre birakmak önceligimizdir” dedi.

Kaynak: İHA