Hamsi, Balik Tezgahlarini Süsledi

Afyonkarahisar’da kurulan balik pazarinda kilosu 40 ile 50 lira arasinda degisen hamsiye vatandaslar yogun ilgi gösteriyor.

Hamsi, Balik Tezgahlarini Süsledi
Suhut ilçesinde kurulan balik pazarinda kilosu 40 ile 50 lira arasinda degisen hamsiye vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Balikçi tezgahlarini senlendiren hamsi baliginin kilogram satis fiyati 40 ile 50 lira arasinda degisiyor. Havalarin sogumasi ile birlikte kendisini daha çok gösteren ve Karadeniz’in incisi olarak adlandirilan hamsi baligina vatandaslar yogun ilgi gösterdiklerini ve hamsinin her derde deva oldugunu ifade etti.

Balik pazarindan hamsi alan Ihsan Küçükarslan, "Hamsi baliginin kilosunu 40 liraya aldik. Suhut merkezden geldik. Hamsinin olmaz mi yarari ya hamsi bizim canimiz" dedi.

Balikçi Esnafi Gürkan Köken ise, "Evet abi hamsiye yogun ilgi var. Palamuta var. Sabah erken saatlerde geldik satmaya çalisiyoruz. Balik pazarimizda yogun giden palamut ve hamsi olay bu yani abi. Su anda iri hamsi 50 lira inceler var 40 ve 30 lira arasinda iri hamsi güzel satiliyor" dedi.

Kaynak: İHA