Bu Kafede Sadece Down Sendromlular Çalisiyor

Samsun’un Atakum ilçesinde belediyeye ait Down Kafe’de down sendromlu çalisanlar yüzlerindeki gülümsemeyi eksik etmeden çalisiyor.

Bu Kafede Sadece Down Sendromlular Çalisiyor
2017 yilinda down sendromlu bireylerin sosyallesmesi ve istihdam edilmesi amaciyla açilan Atakum Belediyesi Down Kafe müsterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Kafede 6 down sendromlu birey garsonluk ve kasiyerlik yaparken, verilen hizmet ise müsterileri memnun ediyor. Down kafeye gelen vatandaslar, kafeyi çok begendiklerini, insanlara servis yaparken bile yüzlerindeki gülümsemelerin asla eksik olmadigini söyledi.

Bazi vatandaslar da herkesi kafeye davet etti.

Atakum Engelli Meclis Baskani Nadide Döktür, “Atakum’daki engellilerimizin hepsini ayni çati altina toplamaya çalisiyoruz. Burada 6 tane down sendromlu çalisanimiz var. Bu sene engelli koromuz kuruldu ve bu 6 down sendromlu vatandasimizi da bu koroya dahil ettik. Yalniz buradaki kafemiz denize yakin oldugu halde vatandaslarimiz tarafindan hala pek ilgi görmüyor. Bütün Samsun ve Atakum halkimizi bu güzide kafemize bekliyoruz. Down engelli çocuklarimizi yalniz birakmayalim” dedi.

Atakum Kent Konseyi Baskani Prof. Dr. Sevket Özkaya ise, "Down sendromu bir insanin içindeki kin, nefret, hirsi aldiginiz zaman onlar birer melek haline geliyor. Bunlari biz down sendromlular olarak degerlendiriyoruz. Biz onlari topluma kazandirmak, yalniz kalmadiklarini hissettirmek için down kafe parkta yaklasik 6 tane down sendromlu arkadasimiza is imkani sagladik. Onlar burada hayata tutunmaya çalisiyorlar. Biz halkimiza diyoruz ki buradaki arkadaslarimizin gözlerindeki mutlulugu görmenizi istiyoruz. Onlar ise yaradiklarini hissettikleri anda o kadar mutlu hissediyorlar ki bunu görmenizi istiyoruz” diye konustu.

Atakum Down Kafe çalisanlarindan Baran Usluer, "Tüm halki kafemize bekliyoruz. Bizi yalniz birakmasinlar. Bize çay içmeye gelsinler. Herkesi çok seviyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA