Mor Patatesin Hasadi Yapildi

Bayburt Üniversitesi Uygulama ve Arastirma Sahasinda ekimi yapilan mor patates, hasat edildi.

Mor Patatesin Hasadi Yapildi
Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdogan koordinatörlügünde, Bayburt iklimine uyum saglamasi muhtemel tarimsal ürünlerin deneme ekimlerinde bir ürünün daha bölge iklimine yüksek derecede uyum saglamasi sevinçle karsilandi. Güney Amerika kökenli olan ve ülkemizde pek bilinmeyen mor patates hasadinin verimliligi, bölgeye yeni bir tarimsal ürünün kazandirilmasi adina önemli bir gelisme oldu. Beyaz patatesten 10 kat daha fazla besin degerine sahip olan mor patates, karbonhidrat, kalsiyum, folik asit, C vitamini, demir minerali açisindan oldukça zengin olmasiyla bilinirken, sahip oldugu yüksek miktardaki antosiyaninin vücuttaki saglikli hücreleri koruyarak kanser riskini azaltmak, sindirim sistemini düzenlemek, tansiyonu dengelemek gibi birçok faydasi bulunuyor.

Mor patatesin hasadina katilan Rektör Türkmen, hasadin beklenenden yüksek verimlilikte olmasindan dolayi mutlu olduklarini söyledi.

Bu denli önemli bir ürünün Bayburt ikliminde yetisiyor olmasinin bölge tarimina önemli katkilarinin olacagini belirten Rektör Türkmen, arastirma sahasindaki diger bitkileri de inceleyerek yeni müjdeler vermek için özveriyle çalisan ekibi kutladi.
Kaynak: İHA