Bagimlilikla Mücadele Koordinasyon Toplantisi

Bagimlilik ile mücadelede kurumlar arasi isbirligi ve koordinasyonu saglamak, temel stratejileri belirlemek, eylem planlarini hazirlamak, onaylamak ve uygulanmasini takip etmek ve degerlendirmek üzere olusturulan “Bagimlilik Ile Mücadele Il Koordinasyon Kurulu” toplantisi Mugla Valisi Orhan Tavli baskanliginda yapildi.

Bagimlilikla Mücadele Koordinasyon Toplantisi
Uyusturucuyla mücadelenin önemine deginen Vali Orhan Tavli, bagimlilikla mücadelenin ülkelerin en önemli sorunlarinin basinda geldigini belirterek bagimliligin tüm alanlarinda sifir tolerans gösterilmesi gerektigini ifade etti.

Vali Tavli, madde bagimliligi ile mücadele konusunda ilgili bütün kisi ve kurumlar basta olmak üzere herkese önemli görevler düstügünü söyledi.

Kararlilikla ve sürekli olarak bagimlilikla mücadele edilecegini vurgulayan Vali Orhan Tavli saglikli nesillerin yetistirilmesinde ailelerin rolünün önemli oldugunu, gençleri zararli aliskanliklardan uzak tutacak çesitli aktivelere yönlendirilmesi için çalismalar yapildigini, metruk binalarin yikilmasi ve bos arazilerin kontrol edilmesi çalismalarinin hizlandirilmasi konularinin yakin takipçisi olacagini belirtti.

Uyusturucuyla mücadelenin, vatandaslarin da aktif olarak katilimina ihtiyaç duyulan bir konu oldugunu kaydeden Vali Orhan Tavli, vatandasimizin uyusturucu ile ilgili bildirimlerini, görüs ve önerilerini, uyarilarini daha saglikli ve hizli bir biçimde kolluk kuvvetlerimize iletebilmesi için Içisleri Bakanligimizca “’UYUMA” isimli bir mobil telefon uygulamasi gelistirildigini, vatandaslarimiz bu uygulamayi cep telefonlarina indirerek sisteme kaydolabileceklerini, sonrasinda uyusturucu konusundaki bildirimlerini buradan gerçeklestirilebileceklerini ifade etti.

Il Jandarma Komutanligi, Il Emniyet Müdürlügü ve Il Saglik Müdürlügü tarafindan Ulusal Uyusturucu Ile Mücadele Strateji Belgesi ve Uyusturucu Ile Mücadele Il Eylem Plani dogrultusunda bagimlilikla mücadele noktasinda yapilan çalismalar hakkinda sunum yapilarak bilgi verildi.

Kaynak: İHA