Lüks Araç Çetesi Tek Gecede 9 Araci Soydu

Esenyurt’ta lüks otomobil hirsizlari, çaldiklari bir araci kullanarak tek gecede 9 farkli arabanin hayalet gösterge panelini ve ses sistemlerini söktü. Sadece birkaç dakika içerisinde araçlarin camini kirarak ekranlari çalan süpheliler, güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi.

Lüks Araç Çetesi Tek Gecede 9 Araci Soydu
Olay, önceki gece saat 02.15 siralarinda Esenyurt Inönü Mahallesi 374. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimlikleri belirsiz sahislar gece çaldiklari bir araçla sokaga gelerek hedef aldiklari lüks otomobilin yanina yaklasti. Aracin kapisini tornavida ile zorlayan süpheliler, açamayinca arabanin sol ön camini kirarak içine girdi. Yaklasik iki dakika içerisinde araçtaki gösterge panelini söken hirsizlar, çikardiklari malzemeleri geldikleri arabaya koyarak kayiplara karisti. Hirsizlik sonrasi otomobilinin durumunu gören Turgay Akçelik büyük sok yasarken, ihbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Zanlilarin ayni gece 9 farkli araçtan benzer hirsizliklar gerçeklestirdikleri belirlendi. Esenyurt Asayis Büro Amirligi ekipleri konuyla ilgili çalisma baslatirken, hirsizlik anlari güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi.

Hirsizlar tarafindan aracinin gösterge paneli çalinan Turgay Akçelik, "Gece vakti saat 02.15 siralarinda hayalet göstergesini ve paneli sökmüsler. Ben karakola gittigimde konusulanlara sahit oldum. Birkaç araç daha bu sekilde hirsizliga ugramis. Hirsizlar da yaklasik 4 kisi. Kapinin kenarini tornavida ile zorlayinca kapiyi açamiyorlar ve cami kiriyorlar. Gerçekten üzülüyorum. Su anda 60-70 bin TL civarinda bir zararimiz gözüküyor. Aracimizi sanayiye getirdik. Emniyet güçleri sag olsun. Olay yeri inceleme ekipleri geldi. Ben de bu konuda mücadelemi sürdürecegim" diye konustu.

Sanayi esnafi Mustafa Eraslan ise, "Hirsizlar, lüks marka araçlara giriyorlar. Bugün aracini bu sebepten sanayiye getiren ben denk gelmedim ama arkadasim denk geldi. Her hafta asagi yukari duyuyorum. Özellikle bu araçlardan çalmalarinin sebebi talep yüksek ve ikinci el olarak satiyorlar. Piyasada ikinci el olarak, test arabalarindan söküldügünü söyleyerek satiyorlar ve genellikle elden satmaya çalisiyorlar. Bugün yetkili bayisine gidip yaptirmak isteseniz 200 bin TL civarinda maliyetiniz oluyor" dedi.

Kaynak: İHA