Siirt'te Bittim Toplanmaya Baslandi
Siirt merkeze bagli Fersaf, Halenze ve Ikizbaglar köylerinde bittim (menengiç) toplanmaya baslandi.

Siirt’e geçen yil iç piyasada 300 liraya satilan bittimin kilogram fiyatinin, bu yil ürünün az olmasindan dolayi ile 400 ile 500 lirayi bulabilecegi belirtildi. Bittim agaçlarinda rekoltede yasanan verim kaybindan dolayi fiyatlarin artacagini dile getiren Yesildag, “Yillardir çiftçilik yapiyoruz ben, babam, amcam, ailem dedemden kalan bu isi simdiye kadar yapiyoruz Allah’a sükürler olsun. Bu sene bittim hasadina basladik. Bittimlar bu sene çok bereketli masallah ama içi hepsi bos. Geçen sene bittimlar 300 liraydi, bu sene 400 lirayi bulmasi bekleniyor. Ürün çok ama içi bos hepsinin. Ne gelirse Allah bereket versin” dedi.
Bölgede en çok bittim agaçlarinin bulundugu bahçelerde ürün incelemelerine devam ettiklerini dile getiren Ziraat Mühendisi Murat Kuyumcu, dallarda meyve tutumunun fazla oldugunu ancak iç dolumunun düsük oldugunu söyledi.
Bag ve bahçelerde incelemelere devam ettiklerini ve çiftçileri her konuda bilgilendirdiklerini belirten Kuyumcu, “Siirt merkeze bagli Bagtepe Mahallesindeyiz. Burada bittim hasadina baslandi. Çiftçilerimiz yogun bir sekilde hasadini sürdürüyor. Hasadimizla ilgili sunlari söyleyebiliriz; meyve tutumu iyi olmasina ragmen içi büyük oran da bos çikti. Hasat boyunca yaptigimiz incelemelerde çiftçilerimize bilgilendirme çalismalari yapilacak. Herkese bereketli kazançlar dilerim” diye konustu.
