Cizre'de Örnek Cami

i Kerim dersleri görüyor, hem de gönüllü ögretmenler ve imam esliginde okul ödevlerini yapiyor.

Cizre'de Örnek Cami


Cizre Müftülügüne bagli Cudi Mahallesi’nde bulunan Haci Ramazan Acar Camisine gelen ögrenciler, Kerim derslerini toplu ve bireysel sekilde yapiyor. Yatsi namazindan sonra okulda kendilerine verilen ödevlerini camiye cemaate gelen gönüllü ögretmenler esliginde yapiyorlar. Ögrencilere kitap okuma aliskanligi kazandirmak için son yarim saatte de kitap okuma etkinligi yapiliyor.

Camiye gelen ögrenciler cemaatle namaz kilma, ezan, tespihat, kitap okuma ve davranislar üzerinden yapilan çesitli etkinlikler ile ödüller aliyor. Ögrencileri cami önünde karsilayan imam Sahin Turan, camide çesitli etkinlerle ögrencileri ödüllendirdiklerini ve amaçlarinin ilim ile bilimin beraber yapilabildigini belirtti.



Okul egitimini yaninda Kur’an-i Kerim egitimini de bir arada verdiklerini aktaran Turan, “Çogunlukla çevrede bulunan 5 okuldan gelen ögrencilerimiz var. Aksam namazindan önce camiye gelen ögrencilerimizi karsiliyoruz. Aksam namazini çocuklarla cemaatle kildiktan sonra ögrencilerimize Elifba ve Kur’an-i Kerim egitimi veriyoruz. Aksam ile yatsi arasi bu derslerimizi ögrencilerle isliyoruz. Son 1 saatte ise ögrencilerimizin okulda aldiklari ödevi burada cemaate gelen gönüllü ögretmenler ile beraber yardimci oluyoruz. Sinava hazirlanan ögrencilerimiz de var onlarla ayri ilgileniyoruz. Son yarim saatte ögrencilerimize kitap okumalarina tesvik ve Türkçeyi daha iyi konusmalari için kitap okuma etkinligi yapiyoruz” dedi.



Mevlüde Uyar ise, arkadaslariyla beraber her gün camiye geldigini kaydetti.

Uyar, “Hocalarimizdan Kur’an-i Kerim derslerini, namaz ve temel dini bilgileri aliyoruz. Yatsi namazindan sonra okul derslerimizi çalisiyoruz. Derslerimizi bitirdikten sonra kitap okuyoruz. Hocalarimiz bizlere yardimi oluyor. Burada Kur’an-i Kerim dersleri haricinde ilim ve bilimi bir arada isliyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA