Sehir Tiyatrosunda Perde Açildi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi (GBB) Kültür ve Turizm Daire Baskanligi’na bagli olarak 2021 yilinda 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde kurulan Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini "Uçurtmami Gördün Mü" çocuk oyunuyla açti.

Sehir Tiyatrosunda Perde Açildi
Onat Kutlar Salonu’nda sahne alan Sehir Tiyatrosu ekibi, yönetmen koltugunda Göksel Kart’in bulundugu “Uçurtmami Gördün mü?” oyunuyla minik tiyatro severlerden büyük alkis aldi. Evde cani sikilan “Ada”nin hayal gücünden hareketle çiktigi küçük bir yolculukla baslayan hikayede, geri dönüstürülebilir malzemeler kullanilarak yapilan uçurtma ve sonrasinda yasanan serüven canlandiriliyor.

2022-2023 tiyatro sezonunda sahneleyecegi “Besinci Mevsim Efsanesi”, “Kuvâ-yi Milliye” ve “Hezarfen” oyunlariyla seyirci karsisina çikacak basarili ekip, 2021-2022 yili boyunca 3 oyunla 34 kez sahne alarak 18 bin 796 tiyatro seyircisini salonlarinda bulusturmustu.

"Uçurtmami Gördün Mü" çocuk oyunu Sehir Tiyatrosu ekibi tarafindan 12 Ekim Çarsamba 10.30 ve 13.30, 18 Ekim Sali saat 10.30 ve 13.30 ve 19 Ekim Çarsamba saat 10.30 ve 13.30’da GBB Onat Kutlar salonunda yeniden izleyiciyle bulusacak. Ücretsiz bilet temini yapilabilen oyunlar için okul ve özel gruplar için 0533 157 02 43 iletisim hattindan rezervasyon yaptirmak mümkün.

Sahneledigi oyunlarin yani sira egitim programlariyla da yeni oyuncular yetistiren sehir tiyatrosu 18-24 yas grubuna ’Temel Oyunculuk’, 22 ve üzeri yas grubuna ’Temel Oyunculuk ve Hobi Grubu’, 22 ve üzeri yas gruba ’Yazarlik Grubu’ egitim programlarina da devam edecek.

Sanat merkezleri ve çocuk kütüphanelerinde yapilan atölye çalismalariyla çocuk ve genç yastaki kitleyi tiyatroyla tanistiran ve sanati sevdiren ekip, ayrica GBB bünyesinde hizmet veren Gaziantep Çocuk Sanat Merkezi’nde, çocuklara yönelik beden perküsyonu, hikaye anlatimi ve masal olusturma, iletisim, temassiz oyunlar, geri dönüsüm, hareket ve oyun atölyeleri de düzenliyor.
Kaynak: İHA