Samsun 405 Bin Çiçekle Süslenecek

Samsun, 25 türde 405 bin çiçek dikilerek süslenecek.

Samsun 405 Bin Çiçekle Süslenecek
Samsun Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi, kentin bulvar, cadde ve güzergahlarini ilkbaharda yine çiçek bahçesine dönüstürecek. Dikim çalismalarina Kasim ayinda baslayacak daire baskanligi, menekse, lale, sümbül, nergis ve kir papatyalarindan olusan 25 türdeki 405 bin adet çiçek soganini toprakla bulusturacak.

Bandirma Vapuru çevresi, Atatürk Bulvari, Cagaloglu Caddesi, Baris Bulvari, rayli sistem ve havaalani güzergahlari basta olmak üzere sehrin ana arterlerine dikilecek çiçekler için Samsun Büyüksehir Belediyesi, 18 Ekim 2022 tarihinde alim ihalesi yapacak. Çiçeklerin gelmesiyle birlikte Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi’nda görevli profesyonel kadin isçiler, dikim çalismasina baslayacak. Gerçeklestirilecek dikimler neticesinde belirlenen alanlar, kadin eliyle ilkbahara hazir hale gelecek. Subat ayi sonunda açacak çiçekler ise kentte estetik bir görünüm kazandiracak.

Samsun’u botanik bahçeye dönüstürecegiz

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, belediye hizmetlerinde çevre çalismalarinin önemli role sahip oldugunu söyledi.

Baskan Demir, “Sehrimiz, tarihi, kültürel ve dogal güzellikleriyle bölgemizin en güzel sehri. Yaradan, Samsun’u turistik anlamda 4 mevsimi yasayabilecegimiz özelliklerle donatmis. Biz de belediye olarak bunun önemli bir nimet oldugunu bilerek, sahip çikmaya ve korumaya çalisiyoruz. Yatirim projelerimizle bir yandan sehrimizi köklü tarihiyle bulustururken diger yandan da daha yasanabilir, temiz ve estetik bir Samsun için yesillendirme çalismalarimizi sürdürüyoruz” diyerek, “Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligimiz, kis çalismalari çerçevesinde 405 bin adet çiçek dikecek. Yesil alanlarimizi toprakla bulusturacak çiçeklerle ilkbaharda sehrimizi adeta botanik bahçeye çevirecegiz. Karadeniz’in incisi Samsun, çiçeklerle renklenecek, farkli bir estetige kavusacak” dedi.

Kaynak: İHA